Itthon » Közélet

Nosztalgiavonat érkezik Székelyudvarhelyre

Április 22-én, a Küküllő szálloda és a MÁV Nosztalgia közös szervezésében idén húsvétkor először érkezik vonatszerelvény Budapestről végleges úticélként Székelyudvarhelyre!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. április 21., 15:33
0 hozzászólás. 


Az esemény kiemelt jelentőségű az udvarhelyszékiek számára is, hiszen a szerelvény azon a Segesvár-Székelyudvarhely közötti pályaszakaszon érkezik városunkba, amelyen egykoron a Székelygőzös közlekedett, több udvarhelyszéki település megállójában megáll. A Székelyudvarhelyre begördülő szerelvényt többek között a város elöljárói, a lakosság, valamint a rezesbanda fogadja, az érkezés után itt kerül sor a Hargita névre keresztelt kocsijának névadó ünnepségére.

A négynapos vonatkirándulás április 22-én, nagypéntek reggel a budapesti Nyugati-pályaudvarról indul. Az élményvonaton a Szolnok-Békéscsaba-Arad-Déva-Gyulafehérvár útvonalon közlekedő szerelvényen az utazók számára lesz hagyományos székelytermék kóstolás is, Segesváron székely asszonyok áfonyapálinkával, kürtőskaláccsal fogadják az utasokat, a vonat személyzete pedig tojásfestéssel készíti elő az ünnepi hangulatot.

Az érkezés pénteken 20 óra 50 perc körüli időpontra van tervezve, a székelyudvarhelyi kisállomásra begördülő szerelvényt rezesbanda fogadja, az érkezés után itt kerül sor a Hargita névre keresztelt kocsijának névadó ünnepségére. Várjuk városunk lakóit, fogadjuk együtt az első Budapest-Székelyudvarhely útvonalon közlekedő vonatot!

Az érkezési ceremónián részt vesznek városunk elöljárói, történelmi egyházaink képviselői áldást mondanak a névadó ünnepségen, majd Magyarország csíkszeredai főkonzulja, Dr. Zsigmond Barna Pál, városunk polgármesteri hivatalának képviselői, valamint jegyzője, illetve a rendezvény házigazdája, László János, megkoszorúzzák a Hargita névre keresztelt kocsit.

Április 23-án, szombaton, 13 és 17 óra között a szerelvény a székelyudvarhelyi nagyállomáson a lakosság számára is ingyenesen megtekinthető, ahol a vonat személyzete egy kocsit is megnyit az érdeklődők számára, amelyre felülhetnek a gyerekek, felnőttek egyaránt.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."