Itthon » Közélet

Az érettségin szülők és civilek ellenőriznek

Idéntől az érettségi vizsgák megszervezését és lezajlását a diákok és a civil szervezetek képviselői megfigyelőként felügyelhetik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Orszagos
Orszagos
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 06., 09:02
0 hozzászólás. 


A 2011. évi érettségi megszervezésének és lazajlásának módszertana című dokumentum alapján a megfigyelők felügyelhetik a vizsgáztató tanárok kiválasztását sorshúzás alapján, a vizsgabizottságok és a felügyelőbiztosok kiképzését, valamint ellenőrizhetik a vizsgatermeket és jelezhetik az esetleges szabálysértéseket. Hogy ezt megtehessék, a törvényes keretek közt megalakult szülői bizottságoknak 2011. június 1-ig kérvényt kell beadniuk a megyei érettségi bizottságoknál - olvasható a manna.ro-n.
A szülők és a nemkormányzati szervezetek csak a vizsgabizottság elnöke által kijelölt vizsgabiztos kíséretében léphetnek be a termekbe, miután felmutatták a személyazonosságukat igazoló iratot, valamint egy igazolást, hogy megfigyelőként részt vesznek az érettségin. A megfigyelők nem olvashatják el a tételeket azok kihirdetése előtt, nem olvashatják el az érettségin részt vevő tanulók dolgozatait, nem beszélgethetnek velük a vizsga ideje alatt. Ugyancsak tilos beszélgetniük a felügyelő tanárral, zavarniuk a vizsgabizottság tagjait, és elhagyniuk az érettségi központot, mielőtt az első diák kiment volna. Az érettségi első szakasza június 6−július 1. között zajlik, a pótérettségi pedig augusztus-szeptember folyamán.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."