Itthon » Közélet

Pénteken helyszíni fórum a 131-es megyei út javításáról

A 131-es számú megyei út több szakasza kapcsán panaszok érkeztek Hargita Megye Tanácsához - Borboly Csaba a felsőboldogfalvi eltérő közelében válaszol a kérdésekre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 12., 11:39
1 hozzászólás. 


A 131-es számú megyei út Homoródszentmárton és Felsőboldogfalva közötti szakasza, illetve a Nagygalambfalva és Kisgalambfalva közötti híd javításának kapcsán érkeztek észrevételek Hargita Megye Tanácsához. A panaszok arra vonatkoznak, hogy az út esetében leálltak az április végén elkezdett javítási munkálatok, illetve a híd esetében el sem kezdődtek.

„Igazuk van a panasztevőknek, valóban szörnyű állapotban van az említett útszakasz és híd. Megértem, ha dühösök amiatt, hogy nem haladnak a munkálatok. Igyekeztünk minél hamarabb megoldani a problémát, de az időjárás és a technikai problémák miatt szünetelt a munkálat. Sajnos, nem tudjuk megoldani pár év alatt az összes problémát, amit más vezetők nem tudtak megoldani húsz év alatt, de a lehetőségeink függvényében megteszünk mindent annak érdekében, hogy a 131-es számú megyei úton a lehető legmegfelelőbben közlekedhessenek az érintett lakosok. Így a szóban forgó útszakaszon tavaly is aszfaltoztunk, javítottunk 6,5 kilométert, ezt idén is folytatjuk. A 131-es számú megyei út javítása a többihez képest komplikált, ugyanis nagyon nehéz talajon van. Ezért is kérem az érintett lakosságot és a helyi tanácsok, illetve a sajtó képviselőit, találkozzunk május 13-án, pénteken 10 óra 30 perckor a felsőboldogfalvi eltérőtől számítva két kilométerre Árvátfalva irányába (eddig van megjavítva az út), hogy a helyszínen beszéljük meg a problémákat, és egyeztessünk a részletekről, az ütemtervekről stb., annak érdekében, hogy a szóban forgó útszakasz javítási munkálatai a lehető legmegfelelőbben történhessenek. Száraz idő esetén folytatjuk a munkálatokat" - nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
90LAH
2011-05-12 20:41:05
Nem kell az utat javitani ugyanis kezdett csökkeni a gödrök száma öt hatból egy lett :silly: És valóban sikerült egy szakaszt újra aszfaltozni de azóta mar kétszer kellet javitani is ezt a szakaszt mert sajnos helyenként szinte egy cm-s aszfalt került az útra :P

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."