Itthon » Közélet

Civil nap - lesz folytatás!

Összegezték a tanulságokat, levonták a konzekvenciát, kiértékelték az első rendezvényt és folytatásra készek az első Civil Nap szervezői.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Ifjusag/civilnap1205
Itthon_Ifjusag/civilnap1205
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. május 13., 15:35
0 hozzászólás. 


„Számoltunk azzal, hogy minden kezdet nehéz, nem voltak túl nagy elvárásaink és nem reméltük azt, hogy egy nap alatt megváltjuk és megváltoztatjuk a világot" - fogalmazott a május 12-i, csütörtöki rendezvény kiértékelő sajtótájékoztatón az első udvarhelyi Civil nap ötletgazdája, a Dr. Verestóy Attila Alapítvány ügyvezető igazgatója, Nemes Melinda.

Bár az önkéntes-jelöltek és az adójuk 2 százalékát felajánlók sem tolongtak a standoknál, érdeklődőkben nem volt hiány és az udvarhelyi polgárok figyelmét is sikerült felkelteni - az alapítvány kezdeményezését felkaroló és megvalósító főszervezők - a szombatfalvi Szent György Egyházközösség, a Caritas, az Udvarhelyi Fiatal Fórum, a Civitas Alapítvány, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány, az Agora Munkacsoport és a Vulticulus Földrajzi Társaság - képviselői mégsem csalódottak.

Itthon_Ifjusag/civilnap1205

Mint mondták, nem vártak csodára és mivel nem voltak konkrét elvárásaik, nem tartják lesújtónak a Civil nap eredményét nem éppen fényes számokban tükröző számbeli statisztikát sem - összességében sikeresként értékelték az eseményt. A tegnapi vízhiány is alávágott a szervezők elképzeléseinek, hiszen a tanulókat hazaengedték az iskolákból, így elmaradt a diákok szervezett csoportos látogatása.

A rendezvényhez szép számban csatlakozók, a jó hangulat, a civil szervezetek közötti partnerség kialakítása, a jó partneri kapcsolatokat és a jövőbeli együttműködést megalapozó ismerkedés, és nem utolsó sorban az önkéntesek munkáját elismerő visszajelzések - a főszervezők szerint ezek a nap legfontosabb élményei amelyek hasonló, az önkéntesek munkáját (is) népszerűsítő akciók megszervezésére sarkallják a csapatot. A szervezők egybehangzó véleménye szerint a jövőben a legnagyobb feladat az udvarhelyiek (most a gyakorlatban is megtapasztalt) tartózkodását feloldani, a bizalmat elnyerni, hogy a városlakók tudatában meghonosodjon az, hogy az önkéntesség nem ciki, önkéntesnek lenni nem divatjamúlt, de nagyon trendi „foglalkozás", és az ehhez teret és lehetőséget biztosító civil szervezetek munkája is igen értékes.

Itthon_Ifjusag/civilnap1205

Az első Civil nap egy konkrét eredménnyel is büszkélkedhet: a délutáni szakmai megbeszélésen egy pályázatíró-tréning megszervezéséről született döntés - a képzésre szeptemberben kerül sor.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."