Itthon » Közélet

Összeállt a darabont csapat

Tizenhaton érkeztek a keddi megbeszélésre, a végére azonban még egy iskolás felkerült a listára - készülnek a székely őrségváltásra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/darabont_gyules1705
Itthon_Kozelet/darabont_gyules1705
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. május 18., 11:01
0 hozzászólás. 

A beosztásról, működési rendszerről, és a lebonyolításról tartották az első ülést a leendő darabontok és a Székelyudvarhelyi Akciócsoport munkatársai. A tervek szerint a Polgármesteri Hivataltól induln a csoport a lófő vezetésével, majd érintik a Patkót és az egykori Darabont utcán jutnak el a Székely Támadt várhoz – itt történik meg a tulajdonképpeni őrségváltás.

Itthon_Kozelet/darabont_gyules1705

Az egyeztetésre 16 tanuló érkezett, utólag eggyel bővült a jelentkezők száma: az Eötvös József Szakközépiskolából négy, a Baczkamadarasi Kis-Gergely Református Gimnáziumból szintén négy, a Benedek Elek Pedagógiai Líceumból három, a Kós Károly Iskolaközpontból és a Bányai János Műszaki Szaközépiskolából kettő-kettő, a Bethlen Gábor Általános Iskolából egy illetve a Győri Fundamentum Iskolából is egy diák jelentkezett a megtisztelő feladatra.

Csütörtökön méretet vesznek a leendő őrség tagjairól, hiszen készülnek a vörösposztó ruhák. Június elsejétől indul a kiképzés: az iskolások történelem órán vesznek részt, majd megtanulják a puskafogást, menetelést, egyszóval lassan darabonttá válnak.

Az első díszőrségváltás a Székelyudvarhelyi Városnapok utolsó napján, június 10-én 18 órától lesz a Székely Támadt várban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."