Itthon » Közélet

Útfestés zajlik, aszfaltozás lesz

Az aknatető-emelés befejeződött, javában zajlik a gyalogátjárók újrafestése, lesz utca-aszfaltozás is. Még nem lehet tudni, hogy hol és mennyit szőnyegeznek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

stories_KBoti/Egyeb/Biciklis_ut
stories_KBoti/Egyeb/Biciklis_ut
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. május 20., 14:02
1 hozzászólás. 

Néhány hete kezdődött és még mindig nem ért véget a különböző aknatetőknek az utcák szintjére való emelése – mint a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályától megtudtuk, ezeket nagyjából befejezték, még csak néhány helyen vannak fel nem emelt aknatetők.

stories_KBoti/Egyeb/Biciklis_ut

Ami az útfestéseket illeti, a gyalogátjárókat már festik, hamarosan következnek a parkolóövezetek vonalainak kifestése, illetve a középvonalak újítása is – ezt Ülkei Zoltán osztályvezető közölte. Újrafestik a bicikliutakat, sőt – amennyiben a változtatásokba a rendőrség is beleegyezik – ki is bővítik ezt. A Bringázz, Udvarhely! Mozgalom ugyanis javasolta a bicikliút hosszabbítását a város kijáratáig a Szejke és Felsőboldogfalva irányába, illetve egy központi kiegészítő szakasz létrehozását.

Az eddigi sárgavonalas szakasz úgy folytatódna, hogy a református kollégium után elhaladna a buszmegálló, az éjjel-nappali előtti útszakasz jobb oldalán, megkerülné a Kőkereszt-tér közepét és a Tompa László utcába kanyarodna (a bíróság oldalán ugyanis – bár nem ez a szokás – tilos a parkolás), onnan a Vár utcán keresztül jutna a központba és a taximegállónál kapcsolódna újra be a sávba, így egy kört alakítva ki.

Arra a kérdésre, hogy idén lesz-e összefüggő aszfaltszőnyegezés a város területén, Tikosi László műszaki igazgató határozott igennel felelt, de sietett azt is hozzátenni, hogy azt, hogy hol és mennyit, az önkormányzat fogja eldönteni. Az biztos, hogy július-augusztusban lesznek újraaszfaltozott utcák, utcarészek, addig pedig az ún. „egyedi gödröket" (forgalomakadályozó, a tavaszi aszfaltozáskor kihagyott vagy utána keletkezett útburkolat-mélyedéseket) is betömik majd.

Kerékbilincs – az utolsó simítások

„A pályázat kiírásának utolsó simítását végezzük, hamarosan meghirdetjük" – válaszolt Ülkei Zoltán arra a kérdésünkre, hogy a fizetéses parkolás után mikor vezetik be a kerékbilincselést a város területén. Még márciusban született az elképzelés, miszerint ezt a tilosban parkolók, illetve a parkolási díjat nem fizetők körében alkalmazzák. Ha az autós az ellenőr felszólítására nem hajlandó fizetni, az ellenőr értesíti a kerékbilincselést végző céget, amelynek munkatársai az autó kerekeire helyezik a mozgást gátló szerkezetet.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kalmani
2011-05-22 04:04:44
4 savos ut
Mar tavaj is negy (4) savosnak tunoen festettek meg a Bethelnfalvi utat. Velemenyem szerint megoldana a deli orakban keletkezo torlodasokat a rendorsegtol a Kauflandig, ha a parkolo autokat athelyeznek a vonatallomas melle a macskakoves reszekre illetve a BRDvel szemben levo ures telket kialakitanak parkolonak a korhaznegyed lakoi szamara. Kivancsi lennek a varos eloljaroi velemenyere ebben a kerdesben!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."