Itthon » Közélet

Ülésezett Hargita Megye Tanácsa

Hargita Megye Tanácsa május 25-én tartotta soros ülését - egymillió euró értékű kormánytámogatást sikerült megszerezni a Borvizek útja projektben részt vevő hat Hargita megyei település számára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

HargitaMegyeTanacsa
HargitaMegyeTanacsa
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 26., 07:06
0 hozzászólás. 


Mint azt Borboly Csaba megyeitanács-elnök elöljáróban elmondta, az erre vonatkozó kormányhatározat-tervezetet már eljuttatták Bukarestbe, de a továbblépéshez szükség van a megyei tanács kétharmados döntésére.

„Óriási segítség ez az egymillió euró a településeknek, közöttük a két fürdővárosnak, Borszéknek és Tusnádfürdőnek, amelyek más nagy horderejű projektek révén is próbálnak erőre kapni, nem kis áldozat árán. A projekt kezdetén a Vidékfejlesztési és Turisztikai Minisztérium rosszul előkészített dokumentációt adott le, ezért a településekre háruló önrész lassan elérte a harminc százalékot. A részt vevő települések, bár sok nehézséget okozott számukra a nagy önrész - főleg a kis települések esetében -, kifizették a részleteket. A megyei tanács is segítséget nyújtott az adók visszaosztásánál, így lassabban a tervezettnél, de volt haladás" - mondta Borboly Csaba.

A döntéshozó testület egyöntetűen megszavazta azt a határozattervezetet, amely kimondja, hogy a kormányalapból mintegy 46 milliárd lej folyósításának köszönhetően a projektben részt vevő települések a projekt önrészére elkülönített pénzösszegeket egyébre költhetik.

További fontos tervezet volt a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Igazgatóság által nemrég megnyert 3,2 millió lej értékű pályázat 28 százalékos önrészének a felvállalása. A projekt során a Szent Anna Elhelyező Központ bentlakása helyett hét családi típusú ház épül a speciális odafigyelést igénylő gyerekek számára, illetve egy új rekuperációs központ is.

A testület egyhangúlag hagyta jóvá a június 3-án kezdődő II. Székelyföldi Napok rendezvénysorozat programtervezetét, illetve az idei megyedíjra javasolt személy kilétét is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."