Itthon » Közélet

Kerékpárút: egyeztetnek a bővítésről

Megkezdődött a kerékpárutak újrafestése – egyeztetés után valószínűleg bővítés is lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/bicikliut_festes3005
Itthon_Kozelet/bicikliut_festes3005
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. május 30., 15:31
0 hozzászólás. 

Az elmúlt hétvégén a meglévő kerékpárutakat festtette újra a polgármesteri hivatal – a sárga kerékpársávok egyelőre újultak. Újrafestették a Kossuth és Rákóczi utcákban levő szakaszt, illetve a Tamási Áron utcában végighúzódó sávot – ez a városközpontba érve nem a tavalyi nyomvonalat követi, hanem a tavalyelőttit.

Itthon_Kozelet/bicikliut_festes3005

Az Emlékezés Parkja mellett jobbra kanyarodik és a belső, baloldali járdaszegély mellett húzódva éri el a Kossuth utca sarkát. A tavaly-tavalyelőtti tapasztalatok azt mutatják, hogy ezt így nem nagyon lehet használni, mert a tilosban parkoló autók (a park és a taximegálló között) miatt nem lehet errefele biciklizni.

Ülkei Zoltán, a hivatal városgazdálkodási osztályvezetője honlapunknak elmondta, hogy kedden egyeztetnek Ioja Viorel közlekedésrendészeti vezetővel a bicikliutak meghosszabbítását illetően – amennyiben a rendőrségi szakemberek is pozitívan véleményezik a terveket, akkor a héten kijelölik és le is festik az új szakaszokat.

Itthon_Kozelet/bicikliut_festes3005

Mint korábban írtuk, a Bringázz, Udvarhely! Mozgalom javasolta a bicikliút hosszabbítását a város kijáratáig a Szejke és Felsőboldogfalva irányába, illetve egy központi kiegészítő szakasz létrehozását is.

Az eddigi sárgavonalas szakasz úgy folytatódna, hogy a református kollégium után elhaladna a buszmegálló, az éjjel-nappali előtti útszakasz jobb oldalán, megkerülné a Kőkereszt-tér közepét és a Tompa László utcába kanyarodna, onnan a Vár utcán keresztül jutna a központba és a taximegállónál kapcsolódna újra be a sávba, így egy kört alakítva ki.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."