Itthon » Közélet

Trianon emléknap az összefogás jegyében

Közösen emlékeznek a trianoni békeszerződés megkötésére és ünnepelik meg a nemzeti összetartozás napját június 4-én, szombaton a székelyudvarhelyi politikai pártok és civil szervezetek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Trianon
Trianon
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. június 02., 18:38
0 hozzászólás. 


Trianon
Az összefogás jegyében szervezik meg és a Millenniumi emlékoszlop lesz a helyszíne a székelyudvarhelyi Magyar Polgári Párt által kezdeményezett, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács helyi szervezeti által felkarolt június 4-i megemlékezésnek. A közös megemlékezést és ünneplést sajtótájékoztatón jelentették be a fenti szervezetek képviselői. Molnár Miklós, Orbán Balázs (MPP), Incze Béla (SZNT) és Nagy Pál (Udvarhelyszéki EMNT elnök) üdvözölték, hogy Székelyudvarhelyen második alkalommal is sikerült együttes ünnepet, megemlékezést szervezni.

A rendezvény június 4-én, szombaton délután a trianoni békeszerződés megkötésének időpontjában, azaz 17 óra 32 perckor kezdődik. Az alkalomhoz illő beszédeket rövid, kulturális műsor követi és koszorúzás zárja.

A szervezők jelezték: a rendezvény nyitott, bárki részt vehet és előzetes bejelentés nélkül koszorúzhat is. Egyébként a Székely Pajzs Egyesület és a Városi RMDSZ már jelezte részvételi és koszorúzási szándékát.

„Aki a megemlékezés, ünneplés lazább formáját kedveli, az választhatja a Nem, nem soha! című, az alkalomhoz illő zenés bulit, amelyet az EMNT szervez szombaton este a Szentimre utcai G Music Pubban" - jelentette be Nagy Pál, az Udvarhelyszéki EMNT elnöke.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."