Itthon » Közélet

MPP: nem kérünk a megyésítésből

A Magyar Polgári Párt az erdélyi magyarság jövőjéért aggódik, nem tartják jónak a tervezett közigazgatási átszervezést. Közlemény.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

MPP_MPP
MPP_MPP
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 07., 14:06
0 hozzászólás. 


A Magyar Polgári Párt aggodalommal vette tudomásul, hogy Románia kormánya – amelyben az RMDSZ koalíciós partner – még a héten véglegesíteni szeretné az ország közigazgatási átszervezéséről szóló tervezetet. Ha a törvényt a kormány által előterjesztett formában fogadják el, Romániában nyolc régió lesz majd, amelyeket továbbra is megyéknek neveznek. A tervezet alapján a három székelyföldi megye további hét erdélyi megyével együtt alkotná az ún. Erdély megyét, amely az etnikai arányok teljes felborulásához vezetne.

Politikai keretprogramjában a Magyar Polgári Párt az asszimetrikus regionalizmust tekinti Románia számára a területi-politikai közösségek kialakítása legmegfelelőbb keretének. A régiókat politikai egyeztetéssel, népszavazások útján történő konzultációval, a létező történelmi, kulturális és kisebbségi identitások tiszteletben tartásával és az Európai Unió regionalizmusának, valamint regionális politikáinak figyelembe vételével kell kialakítani. A Magyar Polgári Párt a következő régiókat tartja elfogadhatónak: Észak-Moldva-Bukovina, Dél-Moldva, Munténia, Olténia, Dobrudzsa, Bánság, Partium (Körös-vidék), Észak-Erdély, Máramaros, Dél-Erdély, Bukarest és Székelyföld.

A Magyar Polgári Párt határozottan felszólitja a kormánykoalícióban részt vevő, illetve a parlamenti többséget biztosító RMDSZ-t, hogy ne járuljon hozzá a tervezett átszervezéshez, ugyanis annak katasztrofális következményei lehetnek az erdélyi magyarság jövőjét illetően. Ne tetézzék eddigi nemzetsorvasztó, megalkuvó politikai tevékenységüket, és az utolsó utáni órában próbáljanak meg felülemelkedni szűk csoport- és pártérdekeiken!

a Magyar Polgári Párt sajtóirodája


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."