Itthon » Közélet

Firtosváralján ivóvíz-szolgáltató rendszert avattak

Június 14-én újabb ivóvíz rendszert avattak fel Farkaslaka községben - ezúttal a már május 27-én beharangozott firtosváraljai hálózatot adták át.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

FirtosvaraljaIvoviz
FirtosvaraljaIvoviz
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 15., 10:55
0 hozzászólás. 


A kivitelező cég képviselői Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Albert Mátyás farkaslaki polgármester, Kovács Lehel alpolgármester és a lakosok jelenlétében avatták fel az ivóvíz-szolgáltató rendszert Firtosváralján.

A megyei tanács Víz- és csatornarendszerek kiépítése Hargita megye 300-nál kevesebb lakosú településein a 2008–2012 időszakban elnevezésű programja révén, a régi rendszer kicserélésével és bővítésével valósult meg az ivóvízellátás Firtosváralján.

FirtosvaraljaIvoviz

A résztvevőket elsőként Albert Mátyás polgármester köszöntötte, elmondva, hogy az új rendszer fertőtlenítőállomást is tartalmaz, ezért a víz bátran fogyasztható. A firtosváraljai közösség életét ezentúl egy gyűjtőaknából, 1750 méter fővezetékből, valamint 650 méter elosztóvezetékből álló ivóvíz-szolgáltató rendszer teszi könnyebbé. A víz ihatóságát egy automata klóradagoló biztosítja, továbbá a rendszer tartalmaz egy tűzcsapot és egy közkutat is.

A munkálatok hosszú távú hasznáról Borboly Csaba tanácselnök beszélt, aki a bukaresti régióátszervezési koalíciós tárgyalásokról érkezett a helyszínre.

Farkaslaka helyi tanácsa 14 000 lej értékben a vízbefogást, a tartályok bekerítését, a tereprendezést és egyéb járulékos munkálatokat fedezte, amelyeket Kovács Lehel alpolgármester szavaival élve a lakosok lelkiismeretesen elvégeztek, hiszen tudták, hogy javukat szolgálja a beruházás.

Demény Gábor megyei tanácsos szerint az elmúlt években felgyorsult a beruházások üteme. Mint mondta, a siker záloga az, ha a lakosok vigyáznak javaikra, és gondjukat viselik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."