Itthon » Közélet

Városi piac: megérett a meggy

Megújult a bejáratnál a kerítés, megnyílt a tejtermékeket árusító bolt, hét lejt kóstál a farcádi cseresznye és nyolc lejért „megy" a magyarországi meggy.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

VarosiPiac_Junius28
VarosiPiac_Junius28
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. június 28., 11:25
1 hozzászólás. 


Zuhogó esőben, metsző szélben kínálták portékájukat a helybéli, környékbeli valamint a román vidékről érkezett termelők és árusok kedden délelőtt a városi zöldségpiacon. A kínálat bőséges volt, a vásárlóknak legfeljebb az asztalok környékén levő kisebb-nagyobb tócsák kerülgetése, illetve a figyelmetlenebbjének a két asztalsor között kifeszített nagyméretű ernyő végéről a nyakba csorgó esővíz okozhatott bosszúságot.
VarosiPiac_Junius28Epret már csak egyetlen asztalnál árultak (10lej/kg), de bőséges volt a választék cseresznyéből és meggyből. A friss, ropogós farcádi cseresznye kilóját 7, a magyarországi meggyet 8, a sárgabarackot pedig 7,50 lejért kínálták. Megjelent a friss, kerti murok és petrezselyem - a máréfalvi és székelykeresztúri földben termesztett zöldség kötéséért 1, 50 és 3 lejt kértek. A máréfalvi hagyma kötése 1-1,50 lejt, a fodros levelű saláta kupacokba rendezve szintén 1 lejt kóstált. Egy lej volt kötése a tárkonynak, petrezselyemzöldnek, kapornak, csombornak.
VarosiPiac_Junius28A magyarországi csemege kukorica darabja 1,80-2 lejbe került, a görögországi görögdinnye kilóját 2 lejben mérték. A román paradicsomot 4, a paprikát 6, az „apró" uborkát és az új krumplit pedig 2 lejes kilónkénti áron vesztegették. A szintén újdonságnak számító széles sárga hüvelyű paszuly kilója 5-6 lej között mozgott. A bontott zöldborsót félkilós csomagolásban 4, a bontani való kilóját ugyanannyiban kínálták az árusok. A merészebbek rókagombát is vásárolhattak - egy kisebb zacskónyiért 5 lejt kért a bejáratnál üldögélő kofa.
VarosiPiac_Junius28Két hét szünet után újra nyitott a tejtermék bolt - a friss sajtot és túrót 14, az ordát 12 lejes kilogrammonkénti áron lehet megvásárolni a termelőktől.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2011-06-28 15:32:52
Nna.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."