Itthon » Közélet

Plasztikázzák a piacokat

A városi piac bejáratnál és a Nagy-Küküllő partján a fémkorlátot már kicserélték, hamarosan festegetnek, felújítják az asztalokat és aszfaltoznak - (majdnem) 21. századira plasztikázzák a szocreál múltat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

VarosiPiac_Korlat
VarosiPiac_Korlat
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. június 29., 14:31
3 hozzászólás. 


A piacok felújítását végző városgazdálkodási osztály már munkába lendült - a felújítást múlt héten a nagypiacnál el is kezdték. Elsőként a kopott fémkorlát tűnt el, a bejáratnál már áll a tetszetős, kovácsoltvasból készült kerítés, amelyhez hasonló kerül a piac Nagy-Küküllő parti szakaszára is. A piac területén is megtalálható összetört és csonka beton asztallapokat - ahol szükséges - újakra cserélik, felújítják a csatornarendszert, lefestik a fém tartóoszlopokat, illetve zöld színű, strapabíró, bitumenes hullámlemez ( Onduline) kerül a megrongálódott, lyukas tetőszerkezet helyére, majd új aszfaltréteget húznak a zöldségpiac teljes járófelületére.

Itthon_Kozelet

Második körben a kicsi piacokat teszik rendbe. A Sziget-, a Tábor- és a két Bethlen-lakótelepi (Győzelem és Céhek valamint a Kisköved és Gyepes bejárat kereszteződése) kicsi piacoknál szükség szerint ugyancsak asztallapot és tetőszerkezetet cserélnek - tájékoztatott Ülkei Zoltán, a városgazdálkodási osztály vezetője.

VarosiPiac_Korlat

Az osztályvezetőtől megtudtuk: a piacokat egy, a hivatallal szerződéses viszonyban levő és a bérleti díjakat beszedő cég adminisztrálja, ám a felújítás, karbantartás a hivatal hatáskörébe tartozik. Ülkei emlékezete szerint az utóbbi 5-10 évben hasonló volumenű modernizálás nem történt, a hivatal szükség esetén csupán kisebb karbantartási munkákat végzett a piacokon.

A tatarozást őszig befejezik, de azt, hogy a modernizálás mennyi pénzbe fog kerülni, az osztályvezető egyelőre nem tudta megmondani. Annyit közölt, hogy jelenleg az árajánlatokra (tetőburkolat) várnak, a tatarozásra fordított végső összeg ennek függvényében alakul.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
blazsek
2011-06-29 16:14:39
Te nagyon újságíró! Ha nem tudod, hogy az úgynevezett dolgok mi fán teremnek, akkor ne használd. Az "ondulin" az nem egy anyag, hanem egy kereskedelmi márkanév és a bitumenes hullámlemez egyik márkáját hívják és írják Onduline-nek. Vagy slendrián módon - román mintára - az edzőcipőt ádidásznak, a fénymásolót "szeroksz"-nak, a cserepes lemezt "lindap"-nak mondjuk? Mi, olvasók lehet. No de ti, tollforgatók is?! Szégyen!
avatar
lemese
2011-06-29 16:48:53
Tisztelt blazsek!

Az Ön észrevétele jogos, köszönöm a részletes felvilágosítást. Az ominózus, szégyenletes és nem palástolt haragját kiváltó tévedésért elnézését kérem. A hiba kijavítva.
Üdvözlettel,
a "nagyon" újságíró
avatar
blazsek
2011-06-30 09:42:45
re:
Máris megérte a fáradozást.:-) Köszönöm.
avatar
lemese
Tisztelt blazsek!

Az Ön észrevétele jogos, köszönöm a részletes felvilágosítást. Az ominózus, szégyenletes és nem palástolt haragját kiváltó tévedésért elnézését kérem. A hiba kijavítva.
Üdvözlettel,
a "nagyon" újságíró

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."