Itthon » Közélet

Aki tanult, átment, aki pedig nem, az nem

Hargita megye főtanfelügyelője igazságosnak tartja az érettségi eredményeit: Ferencz S. Alpár szerint a megye országos „második helyezése" a komoly próbaérettségiknek köszönhető.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Tanugy
Tanugy
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. július 04., 13:54
11 hozzászólás. 


Ferencz S. Alpár, Hargita megye főtanfelügyelője honlapunknak elmondta, hogy meglátszik, az iskolák eredményein, hogy év elején hol vették komolyan a tanfelügyelőség által kötelezett próbaérettségit. Mint mondta, ilyen szempontból, a tanfelügyelőség által elvégzett munkával elégedett.

„Nem érdekelnek a más megyék eredményei, engem az én megyém érdekel" - kezdte megkeresésünkre a főtanfelügyelő, hozzátéve, hogy Hargita megye átmenési százaléka (64,03 %) egy gyenge-közepes eredménynek számít.

„Mi az érettségi megszervezését nem magával az érettségivel kezdtük, hanem azzal, hogy átfogó, részletes próbaérettségit tartottunk és köteleztük az igazgatókat, hogy megszervezzék. Ezt feldolgoztuk, s akkor 50-60 százalékos volt az átmenés, s az üzenet az volt, hogy kell még tanulni. Utána is dolgoztunk, s aztán jött ez az eredmény az igazi érettségin, ami azt jelzi, hogy aki tanult, átment, aki pedig nem, az nem" - zárta mondanivalóját Ferencz S. Alpár.


11 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hottentotta
2011-07-04 15:09:57
Nagyon helyes. Akit elvagtak az megerdemelte. Nem volt nehez egyik tetel sem. En regebb vegeztem de most is "segedezkozok" nelkul meg lehetett irni a 7est.Nagyobb jegyert mar tanulni kellett az igaz. Roman is es a magyar is az utobbi evek egyik legkonyebb tetelei voltak. Matek se volt nagydobas. 8ast meglehetett irni gond nelkul... Azzal mentegetozni h mas puskazott s atment... mert sokan azt teszik... az aztan tenyleg nagy ertelemre vall, h masokat oltani, ugyanis mas forumokon ezt lattam. Szo ami szo abszulot nem volt egy nehez erettsegi, ha negy evig csak odafigyeltel 7est simman lehett irni.
avatar
Beus
2011-07-04 16:57:49
Kedves hottentotta hogyha te nem most érettségizel akkor nem tudhatod h mennyire is voltak nehezek a tételek persze a magyart kivéve. Megnézném h ha te kellett volna megírd a románt hányas is lett volna...... :?: a te érettségi évedbe nem volt ilyen szigorúság... úgy könnyű lehetett megírni....
avatar
hahaha
2011-07-04 15:48:52
hahahahahahaha
Vicces vagy kedves Alparka :)
Hargita megyeben azok mentek at akik az iskolaba semmit nem tanultak es bukdacsoltak, es a jobbak pedig gyenge eredmenyeket ertek el. Hol az igazsag?
Aki tanult az megszivta, aki meg nem tanult az jobban jart. Ezt kellt volna mondani tisztel fotanfelugyelo ur.
avatar
kukac20
2011-07-04 18:05:53
Te egy nagy okos lehetsz kedves hottentotta ! Veletlenul nem tanar vagy ?
B) B) B) B)
avatar
pegazus
2011-07-04 19:32:06
Kedves hottentotta, nem is tudom hogy amit irtal mennyire igaz, en a negy ev alatt eleg sokat tanultam megis alig mentem at. S az hogy a matek konnyu volt az nem is annyira igaz ahogy te allitod, matekbol vegig 9-10-es voltam s a tanar is szigoru volt s meg a 6-ost sem tudtam megirni. Szerintem te nem is lattad egyik tetelt sem amit mi az eretsegin kaptunk, meg a tanfelugyelosegen is aztmondtak hogya matek egyaltalan nem volt diakbarat, ugy hogy nem tudom hogy te mirol dumalsz. Itt aki elmondhassa hogy milyenek voltak a tetelek az csak az lehet aki most eretsegizett es nem egy olyan aki evekkel ezelott, sot az olyan kellene hagason mert nekik sokkal konnyeb volt mert volt szobeli jegy es aok sokakat kihuztak a csavabol.
avatar
blackbird
2011-07-05 08:51:08
re:
Te pegazus! en nem ketelkedek az igazadban, de mondd, magyar irasbelire hanyast kaptal? :evil:
avatar
hottentotta
2011-07-05 09:41:39
re:
Lattam a tetelek, ugyanis meg aznap fel voltak rakva tobb roman hirportal oldalaira. Nem mondom hogy egyszeruek voltak, de kicsi sutnivaloval atmenni nagyon konnyen atlehetett. Masik kerdesre valaszolva, nem nem vagyok tanar. Aki megbukott az ne keressen olcso kifogasokat, csak magat okolhatja mindenki. Egy erettsegi ne arrol szoljon h ki mit tud osszemasolni 3 ora alatt, hanem arrol kell szoljon mit tanultal a 4 ev alatt, uh ne jojjon senki azzal h szigorusag volt...
avatar
zsoltika90
2011-07-05 11:06:40
En nem az iden erettsegiztem, de azt tudom h van tobb olyan ismerosom is aki negy even keresztul kemenyen tanult es mindig 9-9,50-en felul volt a mediaja, megis elvagtak az erettsegin legalabb egy tantargybol....es olyan is van aki szinte nem is tanult a negy ev alatt es konnyeden atment.....kerdem en, akkor hol itt az igazsag?!
avatar
turika
2011-07-06 07:42:20
Én is megbuktam az érettségin, nem sajnálom azoktól akik át mentek " könnyedén " mert nem tanultak stb.
De rosszul esik hogy aki kínlódott, vagy tanult is egy kicsit azt elvágták. Bevallom nem azzal töltöttem a 5 évem (szak suli), hogy végig tanultam de azért amennyit kellet igen. És matekből nem volt egy nagy fej de azért, jócskán megírtam az átmenőt mégis elvágtak. Szóval aki azt mondja, hogy igenis könnyű volt az kérem üljön be a padba a többi miniszteri meg tanfelügyelői emberekkel egy terembe és írja meg az átmenőt ha most érettségizett ha nem.
avatar
turika
2011-07-06 07:45:43
hahaha válaszához annyi hozzá fűzni valóm lenne, hogy valóban így volt. Mert nekem is volt olyan ismerősöm aki tényleg meg érdemelte volna a 7-8-9-es jegyet az adott tantárgyból és a végén 6os lett belőle, akinek meg segített 8. Akkor végülis ki a hibás? Az aki tanult, segített vagy aki javította mindezt a vizsgát, dolgozatot?
avatar
kozso20
2011-07-06 10:27:51
Utalom a metekot ...abolis eresztetek meg ! Az elotem ullois aztirta amit en O atment en nem !! na akor hol itt a logika ??? :angry: :angry:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."