Itthon » Oktatás

Érettségi: idén is a Peda viszi a prímet

A Benedek Elek diákjai mentek át a legnagyobb arányban, az Eötvösben teljesítettek a legrosszabbul, íme a részletek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Biró Mihály

Utcára került az iskola (videó)

Levelek hulltak, grafikák, festmények lobogtak a...
allatvilagnapkikep

Állat volt a napiban

Gyanútlanul mentem a Csillagvár Napköziotthonba és ez...
Tudasz01

Tudászban ki a jó?

Egész Székelyföld itt lesz a történelmi vetélkedő...

eredmenyek
Megvannak az eredmények. Fotó: illusztráció/observator.tv
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. július 04., 11:13
2 hozzászólás. 

Összesen 600 diák iratkozott be a 2018-as érettségire a Székelyudvarhelyi iskolákban, közülük 301-et elvágtak a vizsgán valamilyen tantárgyból, ismét a román okozta a legtöbb bajt.  A városi átmenési arány 50,1 százalék, ami 17,6 százalékkal alacsonyabb az országos átmenési aránynál, ami 67,7 százalék.

Tavaly országos szinten 71, 4 százalék volt a sikeresen érettségizők aránya, Székelyudvarhelyen pedig 58, 62. Romániában 104-en értek el színtízes médiát, Székelyudvarhelyen a legjobb jegy 9,73 volt, a Tamási Áron Elméleti Líceum diákja, Györffy Lilla kapta.

Tamási Áron Gimnáziumból 150 diák jelentkezett érettségizni idén, közülük egy nem jelent meg, és harmincat elvágtak az érettségi vizsgán. Kettő az elvágottak közül mindenből átmenőt írt, de nem jött ki a jegyekből a hatos átlaga. A sikertelenül vizsgázó gimisek közül mindenkinek a románnal gyűlt meg a baja. A sikeresen vizsgázók aránya 79,33% az iskolában.

A Kós Károly Szakközépiskola 112 diákja iratkozott be, kettőt kizártak a román vizsgáról, 13-an nem jelentek meg, és összesen 32 diáknak sikerült. Ez 28,57 %-os sikert jelent.

Az Eötvös József Szakközépiskola 78 diákjából 11-en nem mentek el vizsgázni, és 59 tanuló nem kapott átmenőt. Mindössze 8 diák érte azt el, tehát az átmenési arány 10,25 % ebben az iskolában.

A Benedek Elek Pedagógiai Líceum 58 érettségizőjéből 11-et vágtak el, itt is mindenki a román írásbelin vérzett el. A diákok 81,03 százalékának sikerült a vizsgája.

A Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola 50 diákjából 3 nem jelent meg, 26 pedig nem kapott átmentő jegyet. A sikeresen vizsgázó 21 diák 42%-os átmenési arányt jelent a művészetiben.

A Marin Preda Elméleti Líceumból 35-en iratkoztak az érettségire, de hárman nem jelentek meg a vizsgán, és 11 diák itt is megbukott, 21 pedig átment. Ez százalékban kifejezve 60%-os átmenési arányt jelent.

A Bányai János Műszaki Szakközépiskolában 62 beiratkozott diákból 4-et hiába vártak a vizsgán, 49-et pedig nem engedtek át. Ez mindössze 14,51%-os átmenési arányt jelent az intézményben.

A Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumban a diákok 76,36 %-a tudott elég magas pontszámot írni. Az 55 érettségizőből 13 sikertelenül vizsgázott, közülük egy diáknak nem jött ki a 6-os átlaga, és azért vágták el.

Az óvásokat ma, azaz szerdán 12 és 16 óra között fogadják, a végleges eredményeket pedig július 9-én ismertetik.

A százalékos arányok kiszámolásánál a hiányzókat is sikertelenül vizsgázóknak tekintettük, ezért a számok különbözhetnek a tanfelügyelőség által között adatoktól, ahol nem a beiratkozottak, hanem a vizsgán megjelent diákok számát vették alapul, vagyis 100 százaléknak.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csz
2018-07-04 13:38:41
mondjam vagy mutassam?!
Ha egy iskolában 150-ből 30-an megbuknak és mind románból, ott nem a diákokkal van baj. De szerencsére ez egy következmények nélküli ország, a bukottak elmennek nyugatra takarítani, a hibásak továbbra is felveszik a nem kevés fizetésüket, jövőre lesz 50 bukott diák, de legalább lehet jó kis konferenciákat szervezni Székelyföld problémáiról, ahol kitűnő protokollkaja lesz az arra "érdemeseknek". Csak így tovább!
avatar
Active
2018-07-04 15:16:08
Románia....
Sokszor összefüggés sincs a román nyelvtudás és az érettségi jegy között. Sokkal inkább számít, hogy ki javítja a dolgozatot. Az óvás is hülyeség. Meg se nézheted, hogy hogyan pontozták a dolgozatot, akkor mégis mit óvsz meg?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."