Itthon » Közélet

EU tábor utolsó nap: a politikus is volt/lesz ember

Lejárt az idei is. Hugó sikeresen túlélte, ráadásul még a romániai magyar politikai elitet sem fordította ki a sarkából.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/eutabor2011/4nap
Itthon_Kozelet/eutabor2011/4nap
szerkesztoÍRTA: HUGÓ
2011. július 11., 14:02
0 hozzászólás. 

Elérkezett a 8. EU tábor utolsó napja, a hajnalig tartó buli után hatalmas lelkesedéssel trappoltunk Markó Béla 9:30-kor kezdődő előadásara Erdélyi múlt, erdélyi jövő címmel, de a főnökök főnöke halaszthatatlan közteendői miatt 42 perc múlva érkezett, majd komótosan elfogyasztott egy kávét, míg a közönség élvezte a tűző napot.

Markó előadásában hangsúlyozta az új tanügyi törvény fontosságát, aminek elfogadása huszonegy évnél egy nappal se késett többet, továbbá még szó esett a megyék egyesítéséről valamint ezek hátrányairól a magyar kisebbségre nézve.

Az előadás végen újságírói kérdésre válaszolva bejelentette 2012 utáni visszavonulását a második legősibb mesterségtől, hiszen minden idejét az irodalomnak szeretné szentelni – a történelem majd eldönti, hogy melyik szakmában jobb. Előadása után a miniszterelnök-helyettes rá nem jellemző hétköznapi módon elfogyasztott egy vanília fagyit, majd páncélozott autójával Bukarest felé vette az irányt.

Itthon_Kozelet/eutabor2011/4nap

A nap második előadásán a soros magyar EU elnökséget elemezte erdélyi szemmel Balogh György, a Csíkszeredai Magyar Főkonzulátus konzul helyettese, Korodi Attila, parlamenti képviselő, a Képviselőház Külügyi Bizottságának elnöke és Salamon Márton László, az Új Magyar Szó főszerkesztője.

Majd az összes előadó az égi magasságokba emelte a magyar elnökség és maga Orbán Viktor, ismétlem, Orbán Viktor szakmai valamint politikai munkásságát. Szó volt még arról is, hogy milyen nagy lépés a székelyföldi megyék által alapított brüsszeli képviselet, de az előadás végén az örök realista Salamon közölte, hogy az iroda jelenleg üres.

Itthon_Kozelet/eutabor2011/4nap

A nap harmadik és az EU tábor egyben utolsó előadásán Erdély gazdasági jövőképét mutatta be Gyerkó László szenátor és Kedves Imre, a Hargita Megyei Pénzügyi Hivatal vezérigazgatója.

Itthon_Kozelet/eutabor2011/4nap

Az előadásnak hatalmas konkurenciája volt, maga az ebéd személyében – gondolom magától értetődik, hogy az utóbbi nyert. Ismerve az előadók felkészültségét, nagyon színvonalas előadás lehetett, de ugye én nem szeretek éhes maradni, ilyen a természetem.

Itthon_Kozelet/eutabor2011/4nap

A 8. EU Tábor záróakkordjaként, szombaton, július 9-én délután Winkler Gyula, EP képviselő és Bodor László, MIÉRT elnök sajtótájékoztató keretén belül beszélgetett az idei rendezvény kiértékeléséről, a Winkler Gyula és a MIÉRT közti együttműködésről, valamint a jövőbeni ifjúsági tervekről a sajtó képviselőivel Marosfőn.

Winkler kifejtette, hogy továbbra is együtt kíván működni az általa szervezett Brüsszeli önkéntes program keretén belül az RMDSZ-közel ifjúsági szervezetekkel, többet között a MIÉRT-el, és továbbra is eleget tesz az EU Tábor szervezőinek meghívásának.

Bodor számokban ismertette a tábor eredményeit: „Az idei EU Tábornak 180 résztvevője, 30 szervezője (a GYTIT, a MIÉRT és az RMDSZ Főtitkárság részéről), 108 meghívottja, 15 előadása és 6 szekcióülése volt". A sajtótájékoztató végén arra az újságírói kérdésre, miszerint „Ha már a tábor alatt Tőkés László EP alelnök szakmai és erkölcsi hozzáállását vitatták, miért nem hívják meg őt is?" azt válaszolta, hogy az alelnököt kétszer hívta meg a táborba 2007-ben először és utoljára, úgyhogy míg ő a főszervező nem kell attól tartani, hogy jelen lesz. Úgy érzem nem fog hiányozni.

Itthon_Kozelet/eutabor2011/4nap

Ezzel véget ért az EU tábor szakmai része, ezután következett a csapatok vetélkedőinek díjazása, ahol a győztesek egy brüsszeli kirándulást nyertek Winker Gyula jóvoltából, majd a reggelig tartó tivornyával zárult a négynapos találka. Folyt a funky és szólt a sör, vagy fordítva, vagy mittudomén.

Itthon_Kozelet/eutabor2011/4nap

Ennyi volt Hugó ámokfutása a 8. Marosfői EU táborból. Találkozunk 2012-ben, ha lesz 2012, ha lesz még EU, és ha a szervezők is úgy akarják.

Itthon_Kozelet/eutabor2011/4nap

U.I. Hugó beszámolói fiktív elemeket tartalmaznak. Amennyiben a beszámolókban bármilyen fizikai vagy jogi személyt megsértett, utólag elnézést kér, de „evvvan".


címkék: eu tabor eutabo2011

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."