Itthon » Közélet

Bűnügyi feljelentést fontolgat és fellebbez az MPP

A Csíkszeredai Megyei Törvényszék június 7-én tárgyalta és hozott ítéletet alapfokon a Ladányi László prefektus kontra városi tanács perben. Az eddig titokban tartott ügy előzményeiről és a várható következményekről Molnár Miklós tanácsos, az MPP sajtószóvivője tájékoztatott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

MPP_Marcius15Per
MPP_Marcius15Per
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. július 20., 14:51
6 hozzászólás. 

„Mért volt eddig mély csend a február 18-án kilenc MPP-s és egy zöld párti, azaz 10 városatya által elfogadott 15/2011-es, március 15-e hivatalos szabad-és ünnepnappá nyilvánítására vonatkozó határozattal kapcsolatosan?" - tette fel a kérdést és kezdett a pikáns részletek taglalásába július 20-i, szerdai sajtótájékoztatóján Molnár Miklós, polgári tanácsos, sajtószóvivő.

MPP_Marcius15PerMolnár szerint a választ az MPP által a múlt tanácsülésen is forszírozott kérdésre a városháza által július 11-én postázott boríték tartalmazza, amelyben a csíki törvényszék által az ügyben hozott ítélet áll és amelyet a tanácsos be is mutatott.

A március 15-e hivatalos ünnep- és szabadnappá  nyilvánításáról hozott 15-ös számú tanácsi határozatot Ladányi László Hargita megye prefektusa támadta meg jogi úton és a csíkszeredai törvényszéken beperelte a városi tanácsot. A csíkszeredai törvényszék első fokon hozott ítélete helyet ad a felperesnek és megsemmisíti a 15/2011-es tanácsi határozatot.

Az ügy pikantériája, hogy a Ladányi kontra városi tanács perről sem az MPP, sem a Zöld Párt képviselőjének nem volt tudomása, az ítéletben az áll, hogy a perben az alapfokon lefolytatott tárgyaláson a tanácsot senki nem képviselte.

MPP_Marcius15Per„A tanácsosok nevében valaki itt a hivatalban átvette a perről szóló értesítést, de „elfelejtette" ezt közölni az alperesekkel, azaz a városi tanács tagjaival. Hogy ki volt az illető, azt nem tudjuk. Mivel nem ez az első ilyen mulasztás, az MPP frakció azt fontolgatja, hogy bűnügyi feljelentést kezdeményez ismeretlen tettes ellen" - mondta Molnár. Hozzátette: az alapfokon hozott ítéletet július 22-ig lehet megfellebbezni a Marosvásárhelyi Táblabíróságon.

„Élünk ezzel a jogunkkal, még akkor is ha lehet, hogy ez a másodfokú per érdemben már csak a veszett fejsze nyele lesz. Az óvás benyújtását támogatja a zöldek képviselője, Jakab Attila tanácsos is, akivel a napokban egyeztettünk" - közölte Molnár.

Molnár szerint „ha az RMDSZ-frakció tudott a perről és hallgatott, akkor az ügy még súlyosabb".

A tulipános honatyák frakcióvezetőjét, Benedek Árpád Csabát telefonon kérdeztük: volt-e tudomása a perről, illetve tud-e a fejleményekről?

„Arról, hogy a prefektus a határozatot megtámadta volt tudomásunk. Az ügyről további információm nem voltak, személy szerint a törvényszéki ítéletet mivel nem is tartózkodtam az országban az elmúlt két hétben még nem kaptam kézbe" - válaszolta Benedek

„A perrel kapcsolatosan semmilyen hivatalos okiratot nem láttam, erről az ügyről a frakción belül nem esett szó" - erősítette meg az elmondottakat Jakab Áron Csaba tanácsos.


6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Szkíta
2011-07-21 08:36:32
Ladányi elvtárs megtámadta a március 15-i nemzeti ünnep szabadnappá nyilvánítását , ez szép , hiába na le van kenyerezve azzal a szép nagy MAI-s (Ministerul Administratiei si Internelor".) rendszámú Touareg autóval. (Javítva Csedo kérésére)
Erre mondják azt hogy ember embernek farkasa.
Mit várjunk a hegyen túliaktól ha a saját (egyesek által választott) vezetőink is ellenünk dolgoznak.

Gratulálok Ladányi elvtárs csak így tovább , már csak azt kellene elintézze hogy a trikoloros zászlót kötelező módon ki kelljen rakjuk az ablakba és akkor teljes lenne a kép.

U.I:Gondolom ezért a cselekedetéért C.V.Tudor küldött neki ajándékba legalább egy tábla Poiana csokit meg egy kis ţuikát . :0
avatar
Csedo
2011-07-21 08:11:40
Ladanyi a kormanyt kepviseli, nem a sajat velemenyet. S egyebkent mielott meg atrendezed a miniszteriumokat a szamitogeped elol "Ministerul Administratiei si Internelor".
avatar
Szkíta
2011-07-21 08:35:06
re:
avatar
Csedo
Ladanyi a kormanyt kepviseli, nem a sajat velemenyet. S egyebkent mielott meg atrendezed a miniszteriumokat a szamitogeped elol "Ministerul Administratiei si Internelor".


Ok tévedtem a minisztériumot illetően , de Ladányi a választópolgárokat kellene képviselje és nem a nagy és oszthatatlan románia kormányát.
Én nem vagyok egyik párt mellett vagy ellen de az ilyen húzásoktól kicsit feláll a szőr a hátamon .
avatar
trabant
2011-07-21 09:16:51
re:
avatar
Csedo
Ladanyi a kormanyt kepviseli, nem a sajat velemenyet. S egyebkent mielott meg atrendezed a miniszteriumokat a szamitogeped elol "Ministerul Administratiei si Internelor".

A sok okoskodás mellet becsúszott egyértelmes hozzászólás is! :evil:
avatar
kovacskingakovacs
2011-07-21 09:57:34
re:
Kedves Szkíta, látom nem sok információd van az állam működéséről, ugyanis a prefektust nem "egyesek választják" hanem kinevezik, abbol a célból, hogy képviselje a kormányt megyei szinten és felülvigyazza a törvények betartását. Ha a törvény azt irja, hogy egy polgármesteri hivatal nem döntheti el, hogy mi szabad nap s mi nem, akkor Ladányi sem mondhat mást.
avatar
konzervativ
2011-07-21 14:31:22
Magyaran: Ladanyi beperelte, Bunta atvette az idezot, Benedek tudott rola. Az RMDSZ-frakcioban pedig nem beszeltek errol. Ezek meg a sajat frakciojukat is hulyenek nezik!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."