Itthon » Közélet

Sportpályát és színpadot avattak Oklándon

Július 24-én multifunkcionális műgyepes sportpályát avatott Oklándon, Cseke Miklós, polgármester, Borboly Csaba, megyeitanács-elnök és Tordai Árpád, megyei tanácsos.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

OklandSportpalyaSzinpad
OklandSportpalyaSzinpad
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 25., 09:04
0 hozzászólás. 

A sportlétesítmény a 7/2006-os kormányhatározattal jóváhagyott és Hargita Megye Tanácsa által leosztott fejlesztési alapokból való megépítésére az RMDSZ parlamenti képviseletének közbenjárására 718 000 lejt utaltak ki. A beruházás önrészéhez szükséges összegekből mintegy 138 000 lejt Hargita Megye Tanácsa különítette el, a község számára.

OklandSportpalyaSzinpadAz avatóünnepségen Cseke Miklós, polgármester elmondta, hogy bár nem szerepelt a kampányígéretei között a sportpálya építése, élt az adódó lehetőséggel. A megyeitanács-elnök az összefogás és szükségletek időbeli jelzését tartotta fontosnak a beruházás létrejöttében. Mint mondta, ami nincs Oklándon az megvalósul megyei segítséggel, amire nincs megyeszinten lehetőség, arra jön pénz a kormánytól az RMDSZ-es parlamenti képviselet révén.

Oklándon Borboly Csaba meglátogatta a Hargita Megye Tanácsa ügykezelésébe tartozó iskolát, valamint a gyerekvédelmi igazgatóság gyerekelhelyező központját is, amely pillanatnyilag 84 gyereknek ad otthont.

OklandSportpalyaSzinpad„A nagyszámú gyerek ellátása mellett két intézmény mintegy száz személynek biztosít munkalehetőséget, ezért az oklándi és a környező falvak lakosainak megélhetését is szem előtt tartva Hargita Megye Tanácsa figyelemmel kíséri az alegységei működését" - mondta Borboly Csaba.

Az egyeztetés után a megyei tanács elnöke részt vett a 35. Homoródmenti Fúvóstalálkozó megnyitójával egybekötött színpadavatón. A kellemes parkos környezetben felépített színpad további példája a helyes gondolkodásmódnak, amelyből a helyi tanács példát mutat, lehetőségei szerint fejlesztéseket eszközölve az élet minden területén - méltatta a polgármester igyekezetét.

OklandSportpalyaSzinpad„A kiegyensúlyozott közösség fenntartásához szükséges, hogy annak minden tagja megtalálja benne a számára fontos időtöltést, elfoglaltságot, legyen az sport, kultúra, kézművesség vagy egyéb kikapcsolódási lehetőség" - mondta a megyei tanács elnöke, majd Tordai Árpád, megyei tanácsossal átnyújtotta a község polgármesterének Hargita megye hivatalos zászlaját, a székely zászlót és a vele járó emléklapot. 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."