Itthon » Közélet

Fehéregyházán és Székelykeresztúron Petőfire emlékeztek

Július 30-án és 31-én Hargita, Kovászna és Maros megye együtt ünnepelt: a szombaton Maksa mellett megrendezett Székely vágtán, vasárnap pedig a fehéregyházi és székelykeresztúri Petőfi-ünnepségen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Feheregyhaza
Feheregyhaza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. augusztus 01., 09:06
0 hozzászólás. 

A Maros megyei Fehéregyházán az ünnepi istentisztelet előtt Borboly Csaba, Hargita-, és Lokodi Edit Emőke, Maros megyei tanácselnök, valamint Kerekes Károly, parlamenti képviselő megkoszorúzták a Petőfi-emlékparkban lévő emlékművet, délután pedig Hargita megyében, Keresztúron a két tanácselnök ugyancsak együtt helyezett el koszorút Petőfi körtefájánál, a Gyárfás-kúriánál.

Feheregyhaza

„Székelyföld volt, van és lesz" - jelentette ki beszédében Borboly Csaba, hozzátéve: „összefogással erős Székelyföldet építünk, amihez hitre, elődeink tudására, valamint az 1848-49-es összefogáshoz hasonlóra van szükség. A mi sorsunk az, hogy kevésből kell sokat csinálnunk."

Feheregyhaza

Lokodi Edit Emőke rámutatott, hogy Petőfi vállalta Erdélyt, így ne költsünk pénzt hamvainak a felkutatására, mert itt van köztünk, a szívünkben. Rafai Emil polgármester köszöntőbeszédében Petőfi üzenetéről beszélt: „a költő-forradalmár azt üzeni, hogy soha ne adjuk fel, de talán azt is, hogy forró fejjel se cselekedjünk."

Feheregyhaza

A Székelykeresztúr város, a Petőfi Sándor Kulturális Egyesület szervezésében, valamint a három székely megye társszervezésében zajló eseményen a fent említettek mellett részt vett Pál Árpád parlamenti képviselő, Benyovszki Lajos megyei tanácsos, Halász János, a magyarországi Nemzeti Erőforrás Minisztériumának államtitkára, valamint magyarországi testvértelepülések küldöttségei. Az ünneplők meghallgathatták a Berde Mózes Unitárius Gimnázium De nyugszik immár csendes rög alatt című műsorát és a Székelykeresztúri Polgári Fúvószenekart.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."