Itthon » Közélet

Babakocsis felvonulással tiltakoznak a kismamák

Tiltakozó akciót tartanak Székelyudvarhelyen csütörtökön délelőtt a város kismamái - a biztonságos közlekedésért, a szabálytalan járdai parkolás ellen tüntetnek. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Baleset2011Jul29
Baleset2011Jul29
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. augusztus 03., 13:32
4 hozzászólás. 

Csendes felvonulást tartanak az udvarhelyi édesanyák augusztus 4-én, csütörtökön délelőtt 11 és 12 óra 30 perc között. A felvonulás Bethlen Gábor utcától (a pénteki baleset helyszínétől) a Márton Áron térig tart. Az anyukák így szeretnék felhívni Székelyudvarhely elöljáróinak, illetve a biztonságos közlekedésért felelős vezetők figyelmét arra, hogy a városban a gyalogosok - főként a gyerekek -, a babakocsival járó édesanyák, a biciklisek és a kerekesszékes mozgássérültek közlekedése nagyon nehézkes és komoly veszélyekkel jár. Ugyanakkor az udvarhelyi anyák fokozottan kérik a hatóságok komolyabb, érdembeli hozzáállását a gyalogos forgalom biztonsága érdekében.

Az ok ismert, szomorú és sajnálatos: az Udvarhelyi Anyák levelezőlista tagjait felháborította és megrendítette a múlt július 29-i baleset, amikor a Bethlen Gábor utcai gyalogátjárón egy szabályosan közlekedő, babakocsit toló anyát ütött el egy gépjármű. Közleményükben hangsúlyozzák, hogy sok más Székelyudvarhelyen és környékén élő édesanyához hasonlóan ők is úgy gondolják, hogy ennek nem szabadott volna megtörténnie. A babakocsis felvonulással egyben szolidaritásukat fejezik ki a család iránt.

Az édesanyák arra kérik a járművezetőket és minden, a közlekedésben részt vevő személyt, hogy jobban figyeljenek egymás biztonságára, tartsák be a közlekedési szabályokat, és parkoljanak úgy, hogy egy babakocsi, vagy egy kerekes szék is elférjen az autójuk mellett a járdán.

Az udvarhelyi édesanyák mindenkit szeretettel várnak, akik egyetértenek a kezdeményezéssel, akiknek fontos gyerekük, unokájuk, szeretteik és saját életüknek a biztonsága. A találkozó a Lidl áruház parkolójában lesz 10.30-kor, indulás 11-kor a Bethlen Gábor és a Kisköved utcák kereszteződésétől.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
fa
2011-08-03 15:12:15
Legyen ez a tiltakozas a jardan parkolok ellen is!!!
avatar
boogie
2011-08-03 15:58:07
"tartsák be a közlekedési szabályokat, és parkoljanak úgy, hogy egy babakocsi, vagy egy kerekes szék is elférjen az autójuk mellett a járdán." A jardan parkolas ellen is van, jobbanmondva a szabalytalan jardan valo parkolas.
avatar
hofika
2011-08-04 01:12:14
Na igen mikor meg indultam a két személyes babakocsival,hat jól ki kellet tervelni hogy az ember hogy menjen úgy az autók miatt mint a gyalogosok miatt,sajnos sokszor a járókelők sem vettek figyelembe,nem egyszer volt úgy hogy az utolsó pillanatba léptek félre,mikor már vártam lám mit csinál :D :D
avatar
vasököl
2011-08-04 11:35:39
Minden tiszteletem a Lidl parkolójába szép számban összegyült kisgyerekes anyukáké, ha mindenben ilyen összetartó lenne a magyarság akkor nem itt tartanánk.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."