Itthon » Közélet

Összefogásból jelesre vizsgáztak a székelyudvarhelyi kismamák

Több mint százötven babakocsit toló anyuka és legalább 350 támogatói aláírás gyűlt össze a biztonságos közlekedésért, a szabálytalan járdai parkolás ellen kezdeményezett tiltakozáson.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

KismamaFelvonulas
KismamaFelvonulas
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. augusztus 04., 16:01
7 hozzászólás. 

Fél tizenegytől gyülekeztek a Lidl áruház parkolójában a babakocsis anyukák, akik nem csak felvonultak, de aláírásukkal is szentesítették azt a beadványt, melyet a polgármesteri hivatalhoz és a rendőrségre is eljutattak.

Az aláírásgyűjtés szerdán kezdődött, a felvonulás ideje alatt pedig folytatódott - több járókelő, de még rendőr is nevét adta a kezdeményezéshez, így 355 támogatói aláírással a kezükben nyújtották be kérésüket.

KismamaFelvonulas

Tizenegytől rendőri kísérettel hármas sorokba rendeződve indult útnak a babakocsis felvonulás - a Márton Áron térig kísértük a több mint 150 kismamát és babakocsiban ücsörgő csemetéiket és nyugodt szívvel kijelenthetjük, a demonstráció elérte célját: autósok, járókelők egyaránt szájtátva követték végig a jogaikért kiálló anyukákat. Ahogy egy bámészkodó városlakó megjegyezte: azért elég szomorú, hogy így kell felhívniuk a figyelmet gondjaikra...

KismamaFelvonulas

„A Székelyudvarhelyi Anyák - levelezőlistáról indult a mozgalom, a baleset csak felgyorsította az eseményeket" - tudtuk meg Novák Melindától, aki alternatívát is ajánlott a problémák kezelésére: „például szórólapozással szeretnénk felhívni a rossz helyen parkoló autósok figyelmét."

KismamaFelvonulas

A beadványban egyszerű dolgokra keresnek orvoslást: a járdán való parkolás felszámolására, a törvény betartására és betartatására, átjárók létesítésére sürgetik, ösztönzik a hivatalos szerveket.

A demonstráció előtt konkrét példákkal is alátámasztották igazukat a tiltakozók: a korábban említett baleset helyszíne sem biztonságos, hiszen csak székelyudvarhelyiek tudják, hogy ott átjáró van, viszont egy máshonnan érkező ezt nem veszi észre.

Oldalunkon napvilágot látott felhasználói hozzászólásokról is megkérdeztük a szervezőket, akik elzárkóztak mindennemű vandalizmustól, mint mondták ez egy csendes figyelemfelkeltés, felvonulás és a közeljövőben sem tervezik az autók rongálását.

Nézze meg a felvonulás képeit galériánkban


7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mihalykol
2011-08-04 17:14:29
Félszáz vagy 150 babakocsis anyuka volt? A kettő nem ugyanaz.
avatar
szasza
2011-08-04 17:18:40
re:
150 a helyes, köszönjük.

avatar
mihalykol
Félszáz vagy 150 babakocsis anyuka volt? A kettő nem ugyanaz.
avatar
boogie
2011-08-05 12:49:16
Nagy elmeny volt szamomra, ilyen anyukak kozt tolni a babakocsim:) ugye milyen sokan vagyunk es tudom, hogy vannak olyanok is akik sajnos nem johettek el. Es ha belegondolunk a jovo nemzedeket toltunk a babakocsikban. Vigyazzunk rajuk! Hiszen ok a mi Kincseink, a Mindenunk! Autosok vigyazzatok rank!
avatar
enech0411
2011-08-08 12:58:03
Leendő kismama:)
Még pár hónap és én is anyuka leszek , de sajnálattal vettem észre minap hogy sok felelőtlen babakocsit tologató kismama van.Minap egy kismama a babakocsival az ut közepén megállva beszélgetett egy másik anyukával aki a járdán volt, ügybe sem véve a déli órákban levő forgalmas közlekedést és amikor rádudáltam meg o volt felháborodva.De kérdem en mi van abban az esetben ha olyan sebességél jön egy autó , hogy nem tud időben megállni???olyankor a sofőrt kell hibáztatni minden esetben mi????
avatar
enech0411
2011-08-08 13:01:03
Hozzátennem , hogy nem is volt ott átjáró. Amúgy meg a járdán váló parkolásnak en sem vagyok híve, mivel azt a gyalogosoknak kell fenntartani
avatar
Lam lam
2011-08-08 13:12:01
re:
avatar
enech0411
Hozzátennem , hogy nem is volt ott átjáró. Amúgy meg a járdán váló parkolásnak en sem vagyok híve, mivel azt a gyalogosoknak kell fenntartani

Ott igen is atjaro volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
avatar
enech0411
2011-08-09 12:19:58
Na menj és nézd meg, amúgy az átjáró sem azért van hogy a közepén álldogálj és csevegj:)Szerintem felelőtlen vagy .

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."