Itthon » Közélet

Szejkefürdőn találkoztak a világ unitáriusai

Díszlovasok és fúvószenekarok is felvonultak a XIII-ik Egyetemes Unitárius Találkozón, amelynek augusztus 13-án is a Szejkefürdő adott otthont.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. augusztus 15., 18:21
0 hozzászólás. 

Nagyszámú érdeklődőt vonzott az esemény, akárcsak a korábbi években. A tömeget Kedei Mózes unitárius lelkész-esperes köszöntötte, aki beszédében elmondta: „Isten csodája, hogy még élünk, és immár 13-ik alkalommal gyűlhettünk itt össze Szejkefürdőn, ugyanis a történelem logikája szerint az Erdélyi Unitárius Egyháznak és az erdélyi magyarságnak már rég el kellett volna tűnnie. Egy család vagyunk mi, unitáriusok és magyarok, bárhol is éljünk a nagyvilágban".

Szasza

 

Istentisztelet követte a megnyitót, a szertartás zárásaként Andorkó Ferenc vargyasi lelkész mondott ünnepi egyházi beszédet. Ezt követően az Erdélyi Unitárius Egyház nevében Bálint Benczédi Ferencz püspök és a Magyarországi Unitárius Egyház nevében Balázsi László megbízott püspök köszöntötte az egybegyűlteket.

Nem csak egyházi személyek tették tiszteletüket a találkozón, meghívott vendégként részt vett többek között Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki egy-egy székely zászlót adományozott az udvarhelyi és a székelykeresztúri egyházkör vezetőinek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."