Itthon » Közélet

Másodjára ünneplünk születésnapot - kétéves az uh.ro!

Szeptember elsején két éves születésnapját ünnepli az uh.ro, az Udvarhelyi Hírportál.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. szeptember 01., 12:54
9 hozzászólás. 

 

 

Zsenge életkorát tekintve mondhatjuk, hogy Székelyudvarhely elsőszülött hírportálja bizony még nem nőtte ki a gyermekcipőt, de ellentétben a még bizonytalanul lépegető huszonnégy hónapos emberpalántával, már megtanult egyedül, biztos léptekkel járni-kelni a város utcáin és nyitott szemmel, füllel figyelni mindarra, ami körülöttünk itt és most történik.

Kis túlzással mondhatjuk, a hírportál csapata megpróbál konkurálni a Mindenhol Jelenlevővel és ott lenni mindenhol, ahol a dolgok történnek. A hivatalban, a színházban, a sportpályán, a balesetek, a jeles események színhelyén. Ott lenni és objektíven tájékoztatni azokat, akiknek bár nincs lehetőségük akkor és ott lenni, mégsem akarnak lemaradni semmiről, ami fontos és ami Udvarhelyen és környékén történt, történik. Tájékoztatni az udvarhelyieket gyorsan, „pontosan és szépen", hogy minden udvarhelyi polgárnak valóban csak egy kattintásnyira legyen a város - ez a cseppet sem könnyű, de szívvel, lélekkel felvállalt feladata az uh.ro csapatának. Annak a csapatnak, amely az elmúlt évben két újságíróval bővült és erősödött.

Az alapkő

Egy hírportál életében meghatározó a harmadik, nagykorúságot jelentő év - egy olyan oldalra, ami több más sajtóorgánum alapköveként áll, ez hatványozottan igaz. A „kicsi úhápontróra" két év után ma már úgy tekinthetünk, mint a helyi internetes média pionírjára, úttörőjére, egy olyan információközlőre, amely feladatának tekinti nem csak a napi udvarhelyszéki hírek, hanem az igényességgel megírt hosszabb cikkeket, riportokat, interjúkat, sport és kulturális jellegű tudósítások közlését. Egy vagy két szóval: műhely, szellemi műhely, ami a napi tájékoztatás mellett értéket is közvetít – nemcsak a hagyomány az érték, hanem az is, ami napjainkban történik, illetve létrejön. Csupán ma még nem tudunk róla, mert a néha nem fontosnak tűnő tettek, történetek, események súlya, fontossága csak később, évek múltán derül ki, akkor válik értékké. Akkor már büszkék leszünk arra, hogy ezt és ezt mi annakidején leírtuk, lefényképeztük, mert értékesnek, fontosnak tartottuk. Ráraktuk az alapkőre, finom rétegként, majd még egy sor tégla, még egy sor írás, még egy fotósorozat, s épült, épült tovább valami, aminek most még nem látjuk a kiteljesedését, de érezzük a küldetését.

A sport

A politikához és a sporthoz mindenki ért. Ezt nem is akarjuk mi megváltoztatni. Az uh.ro internetes portál sem él sport nélkül. Színes képet adunk Udvarhelyszék sportágaiból, az amatőrtől egészen a profiig. Mi megírjuk, Önök pedig hozzászólnak. Mert ehhez mindenki ért.

Nem tud egy eredményt, sebaj, ott az adatbankunk, melyben egyes sportágaknál a harmadik szezont indítottuk el. Nem kell tagadni, szép kis tortaszelet a szülinapi partyn a sport menüpont.

A honlap tartalma az elmúlt évben színesedett, változott, bővült.

A látvány

egyelőre még a régi, de az azt karbantartó informatikus gárdának hála, hamarosan új, a mostaninál sokkal egyszerűbb és nagyszerűbb arculattal tiszteljük meg a friss hírekre és újdonságokra mindig „vevő" Tisztelt Olvasóinkat.

Hűséges Olvasóinknak, akik a kezdetektől rákattantak az uh.ro-ra és figyelik a hírportál fejlődését, úgy véljük, nem kell különösebben bizonygatni azt, hogy az elmúlt időszakban mind a napi cikkek mennyiségében, mind pedig a megjelent írások minőségben is sikerült emelni a színvonalat. Bizonyítják ezt a méltató és (mert aki dolgozik, az téved is!) elmarasztaló hozzászólások, kritikák. Kaptunk és kapunk hideget, meleget, és ez így van rendjén, hiszen számunkra minden visszajelzés megerősítés és biztatás is egyúttal arra, hogy - Vörösmartyval szólva, amit jól kezdtünk, azt jól folytassuk. Épp ezért, ha egy mondatban kellene megfogalmazni a következő tizenkét hónap feladatát, akkor így hangzik: „Jót, s jól!".

Úgy hisszük, hogy ebben a Kazinczy epigrammában rejlik az uh.ro létjogosultságának és jövőjének „nagy titka".
Kívánunk jó olvasást, böngészést!



9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pippo
2011-09-01 14:31:41
Gratulálok az egész szerkesztőségnek !!!
Nagyon jó, hogy léteztek, mert nekem pl. aki külföldön dolgozom, nagyon fontos, hogy minden nap friss hireket olvassak az otthoni életről. Minden elismerésem és további sok sikert kivánok mindannyiatoknak !
Tisztelettel,
L.Zsolt
Dánia
avatar
Gima
2011-09-01 15:54:34
BOLDOG SZULINAPOT ES ERJUK MEG LEGYEN LEGALABB 30 GYERTYA A SZULINAPI TORTAN.
G
avatar
hahaha
2011-09-01 18:52:58
Boldogat ! Remelem a szinvonal soha nem fog lejjebb menni, mert most igy kituno.
Annak ellenere, h 2 eves sajnos sokan tevesztik az Udvarhelyi hiradoval. Sebaj. Majd ezt is kinovik ;)
avatar
szekelyNS
2011-09-01 20:30:12
Szép, szép! Boldogságot! De Botikát menesszétek! :)))
avatar
gotemese
2011-09-01 22:50:56
CSAK IGY TOVABB NEM TELIK EL NAP HOGY NE OLVASNAM AZ UH HIREIT KIVANOK MEG NAGYON SOK GYERTYAT A SZULINAPI TORTARA :)
avatar
Villám
2011-09-01 23:00:04
Boldog születésnapot,és további sikereket kivánok! :)
avatar
Fazakas Mihaly
2011-09-02 08:21:02
Gratula!! Csak igy es meg szinvonalasabban tovabb!
avatar
mesi97
2011-09-02 13:12:32
[b]Gratulálok az UH.ro-nak :) ,nekem is ma van a születésnapom,csak éppen nem 2 évet töltök,hanem 44-et.Anélkül,hogy Botika az én védelmemre szorulna,tudni kell róla,hogy 6 évet keményen tanult Kolozsváron,hogy újságiró lehessen,tehát nem valami firkász,hanem profi.
Hajrá UH.ro ,hajrá Boti,a minőség-remélhetőleg-ezután is sok olvasót motivál,hogy rákattintson erre az oldalra. :) ;)
Tisztelettel:JEJEJE
avatar
tetumanager
2011-09-03 15:36:09
Boldog szulinapot

Mar csak az arnyekolja be a boldogsagot, hogy levettek az on-line ujsagot, mar csak elofizetessel erheto el.
Rossz huzas volt ez :(

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."