Itthon » Közélet

Bunta kiütné Szász Jenőt

Az utca embere szerint Bunta többet tett le az asztalra három, mint Szász tizenkét év alatt. Megvalósítások, adósságok, szobrok, látványpolitika - rákérdeztünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. szeptember 19., 14:25
17 hozzászólás. 

Néhány hónapon belül elkezdődik a választási kampány: az erőviszonyok még csak körvonalazódnak, de a választópolgárnak már van véleménye – erre voltunk kíváncsiak. Megkértük a városlakókat, hasonlítsák össze az előző és a jelenlegi polgármester tevékenységét.

Szasza

Közel hatvan udvarhelyit kérdeztünk, figyelemreméltó adat, hogy mindössze tizenegyen vállalták véleményüket – már akinek volt. A kifogások sorát a „nem politizálok", „nem érdekel" és a „nincs véleményem" frázisok vezették.

Közvélemény-kutatásunk nem feltétlenül ad teljes képet vezető politikusaink népszerűségéről, de jelzi, az irány- és törésvonalak már rajzolódnak.

Nem minden válaszadónk adta nevét, őket népszerű rajzfilmfigurák helyettesítik.

Gedő Lőrincz, nyugdíjas

A jelenlegi százszor jobb, mint a „barátunk". Mindenben. A városért többet tett, mint Szász Jenő nyolc év alatt. Tulajdonképpen a polgármester azért van, hogy a várost szolgálja, a polgárokért és a városért dolgozzon, nem azért, hogy pártokat vagy érdekszférákat képviseljen. Szerintem mindenben benne van a keze a jelenleginek: utcákban, parkokban, ezekben. Úgy érzem, hogy a városért van. Amit csinál, a városért csinálja. Az ő esetében nem vettem észre, hogy saját érdekeit nézi. Habár az ellenpártiak mondanak olyanokat, hogy utat csináltat a lakása felé, s a lakását így vette, vagy úgy vette, de ezek csak beszédek.

Csiszár Odett, nyugdíjas

Végül is nem a polgármestertől, hanem a pénztől függ minden. Amire pénz van, azt megcsinálják. Kapnak egy bizonyos összeget, azt el kell osztaniuk. Most ebben a pillanatban a Sétatértől vagyunk mi, nyugdíjasok elájulva. Jó érzés, tiszta, de ez csak idézőjelben, mert tökmagos és napraforgómagos esténként. Ezt leszámítva nagyon szép. Az előző polgármester a turulmadárral is szép. Sajnos a szoborpark csak eddig tartott, de ez jellemző minden jelenlegi munkára. Azt nem egy napra kellene csinálni.

Péter Éva, marketing menedzser

Hatásosabbnak látom a jelenlegi polgármester munkálkodását. Látványosabb. Nem csak egy szoborparkot hozott létre, hanem felújította a parkot, körforgalmat készített. Még nem tudom, hogy jobb-e, de látványosabb.

Sándor Szabolcs, tanár

Szerintem Bunta Levente tett többet a városért. Épületeket újíttatott fel, szebb lett a város arculata, jobb lett a közlekedés.

Simon János, nyugdíjas

Sokkal jobb Bunta Levente. Szerintem pl. városrendészetben. Az előzőnek, mint minden szentnek, maga felé hajlott a keze és adósságot is hagyott hátra – ez a többség véleménye.

File Zoltán, betegnyugdíjas

Inkább kitartok Bunta Levente polgármester mellett. Valahogy sokkal jobban tetszik a tevékenysége, mint például az utcák kivitelezése és a Sétatér felújítása. Többet tesz a városért.

Horváth Sándor, nyugdíjas

A mostani polgármester tett többet a városért, de nem vagyok megelégedve a takarítással például a Tavasz sétányon. Nem takarítják kellően az utcákat.

Kata, kisgyerekes anyuka

Tett mindkettő a városért. Szerintem Szász Jenőt többet, bár lehet, hogy elfogult vagyok, de én így látom.

Simon László, nyugdíjas

Az a véleményem, hogy Bunta Levente sokkal többet tett, mint Szász Jenő: útjavítások, a kazán felújítása, vezetékrendszerek kicserélése.

Törpilla

A jelenlegi polgármester többet tesz a városért. Jobban foglalkoztatja a sport, a parkok kialakítása, rendben tartása. Röviden ennyi.

Törpapa

Igazság szerint nálunk felé úgy működik az élet, hogy aki polcon volt, az aratott, s úgy néz ki, hogy sokat. Levette a fölét, az emberek lelkét kivette. A következő, Bunta Levente többet tett a lakosságáért. Meggyőződtünk erről. A jelenlegi polgármester pedig helyesen teszi, amit tesz.

 

Bunta nyerne, de

Mint látható, a legtöbb említett pozitívum a város infrastruktúrájához kapcsolódik: tizenegy válaszadóból hatan említik az utcákat, illetve a közlekedést, vagy a körforgalmat, míg a városi park felújítását négyen emelték ki.

A megkérdezett udvarhelyiek a kazánházat, a vezetékrendszereket, a város arculatát, az épületeket és a sportot tartják olyan területnek, ahol az utóbbi három évben előrelépés történt. Ugyanakkor az is észrevehető, hogy van, aki

„látványosnak" ítéli Bunta Levente tevékenységét,

de számon is kérnek rajta: az utcák jobb takarítását, illetve azt, hogy „utat csináltat a lakása felé". Beszédes adat az is, hogy a tizenegy megkérdezett városlakóból csupán egy látja úgy, hogy Szász Jenő tett többet a városért: az elsöprő többség a jelenlegi polgármesterről vélekedik úgy, hogy többet tett Székelyudvarhelyért.

Valószínűleg ezek az emberek elfelejtettek néhány dolgot, ami Szász Jenő hivatali idejéhez kapcsolódik. Bár ketten megemlítik az Emlékezés Parkját, illetve a „turulmadarat", de nem esett szó a színházról, a táncműhelyről, más szobrokról, vagy a MÜTF-ről. Az egyik megszólaló az adósságot is emlegeti, ezzel feltehetően az emlékmű hátra maradt „árára" utalt.

Ha a hétvégén helyhatósági választásokat tartanának Székelyudvarhelyen és a polgármesteri tisztségre Szász Jenő és Bunta Levente pályáznának, villámfelmérésünk szerint egyértelműen utóbbi nyerne.

Tíz-egy arányban.

Fotók: Egyed Ufó Zoltán, Kakasy Botond



17 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2011-09-19 16:34:26
A szobrokkal szo szerint kitorolhetjuk a s***.-et. Szoval szoborral nekem ne peldalozzon senki, mert annak hasznak nem vesszuk. Szemmel lathatoan fejlodik a varos
avatar
nkl75
2011-09-19 17:52:05
ki hozott több befektetőt a városnak (kaufland, spár(lidl) stb.
avatar
bbalintl
2011-09-19 21:22:16
re:
avatar
nkl75
ki hozott több befektetőt a városnak (kaufland, spár(lidl) stb.

Es kinek a telkere(Szasz Jeno, Szasz Jeno es tarsai) stb.
avatar
persze
2011-09-20 08:08:39
Nagy befekteto, aki 6-700 lejert dolgoztassa a "nepet".
avatar
anti-Minden
2011-09-20 09:12:39
ahh..most mar ertem az UHovatartozast..:) ;)
avatar
szasza
2011-09-20 09:24:17
re:
Ha tudod, akkor áruld el nekünk is :)

avatar
anti-Minden
ahh..most mar ertem az UHovatartozast..:) ;)
avatar
taylor
2011-09-20 09:53:12
S ha jon egy harmadik, akkor kiuti mindkettot, mert egyik 19 s a masik egy hijan 20.
avatar
Laces
2011-09-20 10:47:11
Ez fuggetlen felmeres volt vagy csak azokat raktatok be akik Buntat dicserik?
avatar
Laces
2011-09-20 10:48:26
A szavazas alapjan nincs ekkora kulonbseg :-P
avatar
szasza
2011-09-20 12:20:58
re:
Természetesen független felmérés volt. Aki válaszolt, annak a véleményét közöltük. A sok megkérdezetbből kevés ilyen akadt, de ők mind itt vannak.

A szavazógépnél meg alapvetően bátrabbak az emberek, könnyebb kattintani, mint véleményt nyilvánítani, így nem csoda, hogy változik az eredmény.

avatar
Laces
A szavazas alapjan nincs ekkora kulonbseg :-P
avatar
hahaha
2011-09-20 13:34:39
A szavazas eredmenye horror. Szo szerint. Dobrogi Jeno urasaga epp, h nem vezet... De ki az aki most is ra szavazna ?? Kimostak az emberek agyat, h ilyen elvakult Jeno rajongok lettek :) Ez az ember, csak a szegyent hozta a varosra egyebet semmit.
avatar
Soós Róbert
2011-09-20 14:19:23
Egyelőre csak Szász Jenőnek küldtük el a linket. Ők már szépen szavazgatnak. Buntáéknak nincs idejük szavazni, mert nekik aszfaltozni kell :)
avatar
bbalintl
2011-09-20 22:54:47
re:
Te is mondtál egyet, hogy ne halgass, csakhogy ha hallgattál volna, okosabb maradtál volna, pontosabban okosabbnak tüntél volna...

avatar
taylor
S ha jon egy harmadik, akkor kiuti mindkettot, mert egyik 19 s a masik egy hijan 20.

avatar
Lakatos
2011-09-20 23:18:23
nah ti polihisztorok, nehogy mar vki a 2012 es valasztas eredmenyet is megmondja .
avatar
zterex1
2011-09-21 07:02:56
Buncus
Buncus olyan burokrata, hogy egy egyszeru kurva papirt sem lehet idoben alairattatni vele.
A havi egyszeri ugyfelfogadasi programjat sem kepes betartani. Megertem, hogy fontos ember meg, hogy a varosert csinalja, de tulzas, hogy nem lehet vele szoba allni.
Az is teny, hogy a Viadukt jo evet fog zarni ( igaz, helyi embereket foglalkoztat ).
Vegul is mindennek van negativ is pozitiv oldala is.
avatar
Barbar
2011-09-21 07:40:38
re: Buncus
avatar
zterex1

Az is teny, hogy a Viadukt jo evet fog zarni ( igaz, helyi embereket foglalkoztat ).
Vegul is mindennek van negativ is pozitiv oldala is.


Helyi embereket, helyi mentalitással, aminek helyi minőség az eredménye...
avatar
tipitipty
2011-09-26 11:34:55
Sajnos félő, hogy választanivaló ember ezután sem lesz. Az érdekek és az érdekkörök állítják fel a listát akik közül választani lehet. Igaz, hogy alapvetően mindenkinek joga van indulni a választáson, de ámítani az embereket, csak azok tudják akik mindenféle alakot fel tudnak ölteni és pénzük van ahhoz, hogy kívánatossá tegyék azt, a sok tátottszájú választópolgár számára. Hivalkodni és dicsekedni sima utakkal és kirakott járdákkal, esetleg megnyert perekkel lehet a közpénzeken - szép is lenne, ha semmit nem mutatnának fel az urak! Mellesleg, ilyen érdekorientált és a pénzéhes pénzesek összetűzéseinek közepette, becsületes és őszinte ember létezni sem tudna polgármesterként. Megfelelően sárosnak és dőzsöltnek kell lenni ahhoz, hogy a mindent kézben tartani akaró "kommunistáknak" ellenfele lehessen. Amikor pedig választásra kerül a sor, mit várhatsz egy halom buta "nyugdíjastól"! (Félre ne értsen senki: semmi bajom az bölcs aggokkal - a szótlan, de öntudatos székely e...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."