Itthon » Közélet

Let’s do it Romania - Let’s do it Udvarhelyszék!

Ismét országos nagytakarításra várják a lakókat – jelentkezz az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) felhívására.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza_Itthon/Kozelet/szemet2509/
Szasza_Itthon/Kozelet/szemet2509/
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. szeptember 21., 08:25
0 hozzászólás. 

 

A tavalyi siker nyomán a Let's do it Romania civil szervezet, öt minisztérium, köztük az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sport Minisztériummal partnerségben idén is önkénteseket toboroz a természet – mindenekelőtt a városokon kívüli térségek – megtisztítására. Ennek az országos megmozdulásnak az udvarhelyszéki megvalósításában aktív szerepet vállal az UIET.

A nagytakarítás először is az illegális hulladéklerakó helyek feltérképezésével és beazonosításával kezdődik. Majd ezek után az önkéntes csoportok megtakarítják a helyet. Minden mozzanatot dokumentálnak fényképekkel. A munkához szükséges szemetes zsákokat és kesztyűket a Let's do it Romania szervezet biztosítja, és az UIET osztja ki az igényekhez mérten.

Mi is takarítottunk!

A Let’s Do It, Romania! tavalyi kiadásán több tonna hulladékot gyűjtöttek össze a Kerekerdőről a Tamási Áron Gimnázium diákjai, a cserkészek, valamint az IPSE és az uh.ro csapata. Erről bővebben ide kattintva olvashatnak.

„Fontosnak tartjuk, hogy egy ilyen kezdeményezést felkaroljunk, hiszen ahogy a mondás is tartja a tisztaság fél egészség! Reméljük, hogy ezzel az akcióval nemcsak a környék tisztábbá tételéhez járulunk hozzá, hanem egyúttal egy mentalitásbeli változást is segítünk, aminek során leszoktatjuk közösségünk a felelőtlen szemetelésről. Nem utolsó sorban pedig megmutatjuk, hogy mi, fiatalok is tudunk követendő példákat állítani! Ennek érdekében a jövőben is évente részt veszünk a Let's do it Romania projektjében" – vallja Bíró Barna Botond, az UIET programfelelőse.

Az UIET felvette a kapcsolatot az udvarhelyszéki önkormányzatokkal és tanintézményekkel abban a reményben, hogy minél szélesebb körű támogatást nyerjen az akció.

Pozitív hozzáállást tapasztaltak Székelykeresztúron, ahol a Betfalvi Ifjúsági Szervezet koordinálja az akciót, Korondon a Korondért Ifjúsági Egyesület, Máréfalván a Rozetta Ifjúsági Egyesület, Farkaslakán a Farkaslaki Fiatalok Fóruma, Bögözben a Három Hegy Ifjúsági Egyesület vesz aktívan részt ebben.

Továbbra is várják civil szervezetek, önkéntesek jelentkezését a Szeptember 24-i, szombati hulladékgyűjtésre a bbbotond@gmail.com email címen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."