Itthon » Közélet

Kitakarítottuk a Kerekerdőt!

Több tonna hulladékot gyűjtöttek össze a Kerekerdőről a Gimi diákjai, cserkészek, valamint az IPSE és az uh.ro csapata szombaton délelőtt a Let's Do It, Romania! elnevezésű környezetvédelmi akcióban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/szemet2509
Itthon_Kozelet/szemet2509
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 26., 14:15
0 hozzászólás. 

Több mint tizenöt cserkész Geréb Péter vezetésével, a Tamási Áron Gimnázium Gimisszió nevű környezetvédő csapata (21 diák és három tanár), illetve az Infopress SE sport klub tagjai és az uh.ro munkatársai reggel fél kilenckor láttak hozzá a székelyudvarhelyiek egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén az akciónak.

Itthon_Kozelet/szemet2509

Nemcsak a futballpályát és környékét, hanem a Kerekerdő több négyzetkilométeres területét is átfésülték a résztvevők. Szemét – sajnos – volt bőven: nemcsak a kirándulók által eldobált műanyagpalackok hevertek szerteszét az út mentén, hanem a patak partján, a fák között valóságos tájsebeket is találtunk. A szemét több éve hevert az avar alatt és a fák között, egy részét a földből kellett kiásni.

Itthon_Kozelet/szemet2509

Elszomorító volt nézni, ahogy 12-14 éves gyerekek autó- és bicikligumikat, építkezési hulladékot, vendéglői szemetet kell kihordjanak a völgyből – ezt a szemetet valamikor valakik oda ürítették, beszennyezve ezzel az erdőt, a patakot. A legextrémebb hulladékfajták: egy egész mosdókagyló, televízió-darabok, kocsmahulladék zsákokban (üvegek, palackok, poharak, kávéscsészék, porcelántányérok, stb.), hullámlemezek, autókerék.

Itthon_Kozelet/szemet2509

Rengeteg papírzacskó, kisebb-nagyobb műanyagpalack hevert az út menti sáncban, nejlondarabok a fákon, bokrokon. A több tonnát nyomó szemétmennyiség mintegy három óra alatt került zsákokba, azok pedig az út szélére. A szemétszállítással foglalkozó AVE Hargita cég autója 11 órakor érkezett a helyszínre, tároló-része rövid időn belül meg is telt a hulladékot tartalmazó nejlonzsákokkal. Az akció egy országos környezetvédelmi program, a Let's Do It, Romania! keretében zajlott és a diákok és kísérőik kerekerdői ebédjével ért véget.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."