Itthon » Közélet

Időutazásra hív az udvarhelyi tévé, ünnepel a rádió

Idődoboz címmel indul új műsor a Digital 3 Televízióban. 12 éves a Star Rádió.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

StarRadioD3
StarRadioD3
szerkesztoÍRTA: (X)
2011. október 11., 11:42
1 hozzászólás. 

Az Idődoboz a Digital 3 Televízió egy olyan projektje, mely nem csak egy televíziós műsor készítésére koncentrál, hanem az értékmentést, az évek során a székelyudvarhelyi televízió (Ati-Beta, UTV, D3 Tv) archívumában felhalmozott VHS-kazetták anyagának a megmentését is fontosnak tartja.

StarRadioD3

Bevett szokás „nagy" televíziótársaságoknál is, hogy időközönként megismétlik régi, korábban nagy népszerűségnek örvendő műsoraikat. Az Idődoboz műsorkoncepciója is hasonló, ám ezúttal válogatás, szemelvényezés történik, és nem a régi adások teljes hosszban történő újrajátszása.

Egy heti rendszerességgel jelentkező félórás-órás műsorban gondolkodunk, a rendelkezésünkre álló anyag pedig hatalmas, így azt tematizálni is tudjuk. Minden adásba kerül egy-egy közéleti, sport, gazdaság, kultúra, ifjúság, riport és politika, illetve egyéb témakörökbe tartozó régi műsorból egy szemelvény, ha pedig az adott téma fontos, illetve még most is közérdeklődésre tarthat számot, azt kivételes esetben akár teljes egészében adjuk újból közre.

 

Az Idődoboz főcime

 

Voltak olyan régi, tíz-tizenöt évvel ezelőtt futó televíziós műsorok, amelyekre még most is emlékeznek a nézők, és nosztalgiával gondolnak vissza rájuk (Ifimagazin, Krónika, Falunéző, Fal, Sportbarát, Figyelő, Fekete-Fehér stb.) – az adás fő gerincét főleg ezen műsorok anyagai alkotják, hisz ezeken keresztül sokan visszanézhetik magukat, avagy bepillantást nyerhetnek a tíz-tizenöt évvel ezelőtti Udvarhely történéseibe.

Az Idődobozban a különböző műsorblokkokat a műsorvezető kommentárja, felvezetője fűzi össze, adott esetben az egykori megszólaló is vendége lesz az időutazásnak. Mivel több ezer órányi anyag áll rendelkezésünkre, a műsor akár tíz évig is képernyőn maradhat. Az első adás október 11-én tekinthető meg 20 órától a Digital 3 TV-ben, és mivel ez a nap a Star rádió 12. születésnapja, a rádió építésekor, „születésekor" készült felvételeket mutatjuk be.

Az Idődoboz mindenkori házigazdája Máthé László Ferenc lesz. Helyi újdonság, hogy online felületek (honlap, Facebook, YouTube) kihasználásában is gondolkodunk, így az adás a neten is követhető lesz. Érdemes tehát megjegyezni a honlap címét: www.d3.ro, ahol természetesen a már futó műsoraink, a Közmeghallgatás és a Sportbarát, valamint a helyi hírek is figyelemmel követhetők október 11-től.

 

12 éves a Star rádió

1999 október 11. óta hallgatható Székelyudvarhelyen és környékén a Star rádió, az idei születésnapra – akárcsak az előző években – újdonságokkal rukkol elő a csapat: új rovatok, még több nyereményjáték és - ami talán a legfontosabb - teljesen új honlap.

StarRadioD3

A www.starradio.ro címen minden fontos információt megtalálnak a hallgatók, már futó, vagy éppen új műsorokról, a játékokról, de a csapat tagjairól is. A legfrissebb helyi hírek, hosszabb lélegzetvételű interjúk is elérhetők mostantól a világhálón.

További újdonságok: a nyári szünet után szerdánként kora délután ismét jelentkezik a Kultúrpart műsor, startol az Info-percek rovat, amelyet naponta a reggeli műsorban, a Vekkerben lehet meghallgatni, különleges zenei kínálatunk a Nap slágere, és a hétvégék „tematizálása". Azaz szombaton és vasárnap ezentúl mindig egy előadót, egy együttest, vagy egy stílust állítunk fókuszba, rengeteg háttérinformációval és jó dallal.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hofika
2011-10-12 10:30:55
Hello, miért nem lehet nézni online a D3 -at ? Pedig 12-ke van ma,vagy mese a holdon című adás megy?Szerintem akinek NextGen élőfizetése van azokat biztosan érdekelne,meg kérem az illetékeseket hogy intézkedjenek :!: :!: :!:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."