Itthon » Közélet

Égett az egész megye

Nem csak a Rez-tetőn akadt dolguk csütörtökön a tűzoltóknak: a megye különböző pontjain még három nagyobb és négy kisebb tűzesetnél volt szükség beavatkozásra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Egyeb_1027_tuz
Egyeb_1027_tuz
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. október 28., 09:25
0 hozzászólás. 

Az egyik legnagyobb tűzesetnek a kadicsfalvi számított: itt öt hektár lombhullató erdő és hat hektár kaszáló, illetve legelő égett. A 21:20-kor teljesen kioltott tűz a becslések szerint 12 ezer lej anyagi kárt okozott.

Egyeb_1027_tuz

Kevéssel 18 óra után a Cekend-tetőre riasztották az udvarhelyi tűzoltókat, ahol valószínűleg egy tarlóégetés tüze szabadult el és égetett le tíz hektár kaszálót. A tűzoltók 20:50-re fékezték meg a tüzet, megakadályozva, hogy az átterjedjen a közeli erdőre.

Csíkszeredában is a lánglovagok beavatkozására volt szükség. A tűz oka itt is hasonló volt: felügyelet nélkül hagyott nyílt láng terjedt tovább és 20 perc alatt 200 négyzetméter növényzet gyulladt ki, majd égett el.

Az esti órákban Gyergyóalfaluban is akadt dolguk a tűzoltóknak. A felelőtlen tarlóégetés következtében itt volt a legnagyobb kiterjedésű tűz: az egy óra leforgása alatt kioltott tűzben húsz hektárnyi növényzet vált a lángok martalékává.

A nagyobb tűzeseteken kívül négy kisebbet is jeleztek: Bögözben, Gyergyóújfaluban, Gyergyóremetén és Betfalván a helyi önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. A négy településen összesen öt hektár növényzet égett le.

A tűzoltóság felhívja a figyelmet, hogy tarlót égetni csakis szélmentes időben szabad, a területet maximum 10 hektáros részekre kell osztani, a részeket pedig el kell szigetelni egymástól, a környező épületektől, erdőktől és utaktól. A tarlóégetés csak nappal engedélyezett és a tevékenység teljes időtartama alatt biztosítani kell a felügyelő és esetleges tűzoltó személyzetet és az oltáshoz szükséges eszközöket és oltóanyagokat. Fontos tudni, hogy a lejtőn található területek égetését fentről lefele haladva kell végezni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."