Itthon » Közélet

Székestől vitték ki az MPP-s tanácsost

Árus Zsolt MPP-s tanácsost szó szerint székestől vitték ki Hargita Megye Tanácsának rendkívüli üléséről a megyei tanácselnök utasítására.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BARABÁS HAJNAL
2011. október 28., 15:15
7 hozzászólás. 


Rendkívüli tanácsülést tartottak október 28-án a megyeházán, a testület 80 ezer lejt szavazott meg a balánbányai iskolák fűtésgondjainak megoldására. Árus Zsolt MPP-s megyei tanácsos az eljárás ellen emelt szót, és többször szó emelt Borboly Csaba megyei tanácselnök ellen, aki kizárta őt az ülésről, és kikapcsoltatta szavazógépét. Miután többszöri felszólításra sem volt hajlandó elhagyni a termet, Árus Zsoltot szó szerint székestől vitték ki az őrség tagjai. Az esetet követően az MPP frakció vezetője a többi MPP-s tanácsossal együtt kivonult az ülésről.

„Vannak pillanatok, mikor nincs helye a politikai csatározásnak, sem minősítgetéseknek, egy olyan pillanatban, amikor újszülöttek, kiskorú gyermekek és óvodások lehetetlen helyzetének a megoldásáról van szó" – magyarázta Borboly Csaba, a balánbányai tanintézmények fűtésgondjaira utalva. "Minden hasonló esetben így fogok eljárni, hiszen vannak dolgok, amikor kicsit szentnek kell lennie mindenkinek függetlenül attól, hogy milyen párthoz tartozik."

„Felvetettük azt, hogy minden települést egyformán kéne elbírálni. Mikor a határozattervezet elbírálásához értünk, szót kértem, és megkértem az elnök urat, hogy legyen vége a hazudozásnak, mert ez nem méltó a testülethez" – mesélte a kizárása körülményeit Árus Zsolt, a Magyar Polgári Párt tanácsosa, aki nehezményezte, hogy Kápolnásfalunak nem nyújtottak a tavalyi árvízkárokra pénztámogatást.

Árus Zsolt szerint Kápolnásfalu azért nem élvezte a megyei tanács támogatását, mert polgármestere a Magyar Polgári Párt képviselője, és nem az RMDSZ-é. Az is igaz, hogy ezúttal valóban kisegítik Balánbányán tanintézményeit, a fűtésszámlák egy részének fedezésével, de az is tény, hogy a bányaváros polgármestere, Mihai Mereş nem az RMDSZ, hanem a PSD pártjához tartozik.

A kizárt tanácsos egyébként kijelentette, hogy pert indít az eset kapcsán, szerinte szabálytalanul zárták ki a megyei tanácsülésről.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
surmiii
2011-10-28 18:41:43
A KÁPOLNÁSIAK ÜLTESSENEK FÁKAT A SOK KIVÁGÓT HELYÉRE!!!!!
avatar
kszl
2011-10-29 06:52:04
Csak azért szavazni ellen egy javaslatnak, mert az ellenzék terjesztette elő: felháborító és embertelen magatartás.


Az árvíz azért volt mert a sok fát ellopták a falu nagy emberei. (neveket nem írok, mert mindenki tudja kik azok)
avatar
taylor
2011-10-29 07:52:50
Jó hogy nem lőtték fejbe, mert Borbolynak ellent mondott. Nagy falu Tyúkszereda.
avatar
ooloo
2011-10-29 10:10:07
Legalja.
avatar
hofika
2011-10-29 11:46:21
Szerintem az MPP-nek le eshetne a tantusz hogy ha a másikat le hordod a sárga földig akkor nem fog neked segíteni mikor nekik volna szükségük arra,az élet teli van kompromisszumokkal és ez nem kellene legyen másképp az MPP - nél sem
avatar
hofika
2011-10-29 11:50:22
Vegyenek példát a nyárádszeredai tanácstól ahol nagyon jól megfér az RMDSZ-es az MPP-sel
avatar
urfi
2011-10-30 15:23:22
Csak azt nem tudom,hogy Kocs Ilona mit keres ott!Tudomásom szerint Ő a Tanügyi Szabad Szakszervezet Hargita megyei elnöke s így nem az MPP-s tagok közt a helye.Szebb jövőt nélküle!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."