Itthon » Közélet

Újrapatkolják a város központját

A tervezés már elkezdődött,  jövő évben pedig a munkálatoknak is nekilátnak – 2012. március 15-re megújul a Márton Áron tér.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Patko
Patko
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. november 10., 15:15
4 hozzászólás. 

Megrongálódott az idők során Székelyudvarhely központja, a legtöbbek által Patkónak nevezezett Márton Áron tér. A belsejében, a Patkó közepén, töredezett az aszfalt, a kőfal elmozdult és repedések jelentek meg rajta, míg a teret körülölelő „macskakövek" helyreigazítást igényelnek. Elérkezett a felújítás ideje.

Patko

„A legfontosabb változás az, hogy a Patkó belsejében térkő vagy a Hargitáról származó terméskő helyettesíti majd az igencsak feltöredezett aszfaltot" – számolt be az uh.ro-nak Bálint Attila, a polgármesteri hivatal sajtóreferense. Továbbá kijavítják a kőfal repedéseit és helyükre kerülnek a macskakövek is.

Patko

Idén körvonalazódik a felújítási terv, illetve beszerzik a munkálatokhoz szükséges anyagmennyiséget. Jövőben látnak hozzá a felújításhoz, így ha minden az elképzelések szerint halad, akkor a határidőre, március 15-re elkészül a megszépült Márton Áron tér.

A renoválásra legutóbbi ülésén 200 ezer lejt különített el a városi tanács.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kisjoco
2011-11-10 16:23:04
Olvastam a témáról Újrapatkolt Márton Áron tér címmel a múlt héten a Hargita Népében is, ott azt mondja a városi műépítész, nem ártana a fákat kivágni a térről. Ezzel én is egyetértek.
avatar
Vassilij
2011-11-10 16:54:47
vagnak k ia hargitan eleget
mashol,azaz nyugatra inkabb,mert nalunk meg fenyevekre van az hogy fat nem vagunk ki ha nem muszaj,tehat mashol inkabb ultetnek egy varosban novenyzetet mint kivagnak azt,szerintem csupasz lenne a patko fak nelkul.ismetlem,miert kivagni a fakat? hogy a purdek jobban tudjanak focizni a patkoban?,ha kivagjak akkor is helyebe ultessenek novenyzetet,es nem olyat amit masnap eladnak a viragaursok es nemis olyat amit a fiacskaik ha nem kifociznak akkor kilopnak.mutatos,zömök novenyszepseget ultessenek helyebe ami eltakarja a sok felszegezett patkot(inkabb azt kene eltavolitani).u.i: a legendariumosok a terkeppel amilyen szepet es jot adtak olyan marhasagot produkltak ezzel a patkoszegezos otletukkel
avatar
Milan Yorgi
2011-11-10 22:38:34
Helyes, nagyon jo! Lesz biztos 1 sokkal szebb belole! Super :cheer:
avatar
rbk
2011-11-11 05:12:23
patko

Az en velemenyem az,hogy ha mar megujul a Patko vissza kellene allitani midket oldalara a forgalmat.A peda felen fel,masik oldalon le.attol meg maradhatna a parkolas,viszont folyamatosabb lenne a forgalom es a buszok is elfernenek.a viragarusokat pedig nem kell sajnalni mert amig ok feketeznek az adofizeto viragboltosok sinylodnek

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."