Itthon » Közélet

Megvertek három fiatalt a Márton Áron téren

Péntek este Székelyudvarhely központjában három fiatalt vert meg egy arra randalírozó csoport.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Rendorseg
Rendorseg
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. november 28., 17:36
18 hozzászólás. 

Ma más témában hívott össze rendkívüli tanácsülést a polgármester, de szót kaptak a sértettek is, és elmesélték a pénteken, november 25-én 23 óra 15 perckor történt incidenst.

A fiatalok a Patkóban találkoztak egy arra járó, kb. tízfős csoporttal, akik fenyegetni kezdték őket, majd O. D.-t arcon ütötték és a földön tovább ütlegelték illetve rugdosták – tudtuk meg a tanácsülésen a sértettől. Szintén bántalmazták Sz. A.-t és N. Zs.-t is.

A fiatalok a rendőrségen tettek feljelentést, ahol azt a választ kapták, hogy orvosi papírokkal tegyék ezt meg. Ők a kórházba indultak, ahol szintén fenyegették őket, majd elmondásuk szerint ugyanez történt a rendőrség udvarán is.

Rendorseg

A bántalmazottak elmondták, mindennek volt már előzménye: korábban hasonlóan fenyegették őket az elkövetők. Most feljelentést tettek P. B., V. B., B. Sz. és N. T. székelyudvarhelyi lakosok ellen.

Az üggyel kapcsolatban a mai tanácsülésen egy nyilatkozat is született. A polgáriak által előterjesztett szöveget elfogadta a tanács: ebben a városatyák és a polgármester szolidaritást vállal a bántalmazott fiatalokkal és felkéri a székelyudvarhelyi rendőrséget, hogy haladéktalanul széleskörű és teljes kivizsgálást végezzen, majd a fejleményekről tájékoztassa az önkormányzatot.

Holnap, november 29-én 12 órától rendkívüli tanácsülésen értekeznek a pénteki incidenssel kapcsolatban, amelyre a székelyudvarhelyi rendőrség és a Hargita Megyei prefektúra képviselőit is várják.

A Márton Áron-téri incidensről egyébként videófelvételt készítettek a Polgármesteri Hivatal térfigyelő kamerái. Ezeket a felvételeket a sértettek rendelkezésére bocsátják.

Gheorghe Filip megyei rendőrségi szóvivő információi szerint három feljelentést tettek le ma a székelyudvarhelyi rendőrségen, ami alapján hét gyanúsítottat büntettek vagy büntetnek meg egyenként kétezer lejre. Két feljelentés bántalmazásról, egy pedig testi sértésről szól. A szóvivő elmondta, jelenleg is tart a nyomozás és ennek eredménye alapján teszik meg a megfelelő jogi lépéseket.



18 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Krisztián
2011-11-28 18:48:25
Szerkesztő úr! Tessék már meg írni, kik voltak az elkövetők? Ezeknek adjuk az arcukat és az iniciálékat, de az elkövetők ezek szerint ismeretlenek. Micsoda álszent tájékoztatás.
avatar
hozzaszolok
2011-11-28 19:02:56
P.B - nem mond semmit? A Kosuth "sotet orei"
avatar
hozzaszolok
2011-11-28 19:03:27
Kossuth*
avatar
konzervativ
2011-11-28 19:14:10
Maszatolás
Kedves Bedőházi Attila-Csaba,
A hír csak akkor hír, ha a teljes igazság íródik meg, maszatolás nélkül.

Hol ült a tanácsülés alatt, nem hallotta és nem látta, hogy mi történt ott? Ha Molnár Miklós és Balázs Árpád nem szólalnak fel és nem karolják fel az ügyet, biztos nem tudta volna meg soha.
Én fül- és szemtanúja voltam a mai "hirtelen" tanácsülésnek, de az ön által leírtak egyáltalán nem fedik a valóságot az ott történtekről.
Miért biggyeszti a polgármestert az ügy élére, hiszen ő és az rmdsz teljes frakciója vehemensen ellenezte az MPP által javasolt nyilatkozat elfogadását?
Ugyanis másfél órába (azaz 90 percbe) került amig Molnár Miklós és Balázs Árpád próbálta meggyőzni őket, hogy álljanak ki a megvert fiatalok mellett és itéljék el a városban egyre jobban eluralkodó erőszakot.
Önnek csak ennyire fontos ez az ügy?
avatar
pek
2011-11-28 20:11:39
Maholnap Udvarhelyen,fényes nappal áthaladni életveszélyes. Ematt nem csak a béna, régi KISZ-es polgármester a hibás, hanem mindenki, aki eltűri a nem az idén lebarnultak erőszakosságát!
avatar
hofika
2011-11-28 20:28:05
A tanácsülésen még volt ott egy másik KISZ tag is arról miért nem szólsz?Annak miért nem szégyen hogy KISZ tag volt?Együtt érzek a sértettel,de szerintem az őrnek értesíteni kellet volna a rendőrséget ha lássa mi történik ott,mert a kamerát figyelve biztos jól látta mi történik ott.Szerintem a vétkeseknek nem lesz semmi bajuk a büntetés kifizetésén kívül mert ilyen a rendszer,KORRUPT!!!
avatar
bbalintl
2011-11-28 21:05:43
De miért voltak megfenyegetve?
avatar
hahaha
2011-11-28 21:21:00
Miért nem írják ki, hogy az elkövetők cigányok voltak ?? És azok akik nap mint nap ugyan ezt csinálják ?? Lassan az övék az egész város. Mikor lesz összefogás a csörhebanda ellen ???
avatar
fkv
2011-11-28 22:37:53
Közbiztonságért Testület
A mai tanácsülés miatt holnap 14.00 órára halasztódott el a mára betervezett székelyudvarhelyi Közbiztonságért Testület megalakítása.
Szomorú, de annál nagyobb aktualitást ad az ügynek a pénteki eset.

Ideje volna ne csak anonim fórumozásokban merüljön ki a felháborodásotok, hanem a megalakuló testület támogatásában is.A nyilvánosság erejét használva kényszeríteni kell az illetékes szerveket, hogy végezzék a munkájukat, vagy húzzanak vissza a Kárpátokon túlra.
Előbb utóbb úgyis ez lesz, nem? B)

Nem kell félni. Mi vagyunk többen. SOKKAL!

Npali
avatar
Nintendó
2011-11-29 00:00:54
Csak azt tudnám,hogy ezek honnan a rákból kerültek Udvarhelyre és mért nem mentek azzal a lendülettel tovább...lehet itt robbant le a zsiguli?csak egyet kérek,de azt nagyon:Ne etessük az állatokat!!
Üdvözlettel,Lakatos Nintendó.
avatar
csabakiralyfi89
2011-11-29 00:16:43
Facebook mozgalom egy biztonsagos Udvarhelyert! Csatlakozz, hivd meg barataid, oszd meg! Dobd fel otleteid, velemenyezz!
http://www.facebook.com/pages/Egy-biztons%C3%A1gos-Udvarhelyet/200164203399589
avatar
remi
2011-11-29 01:10:56
Kitartast fiuk!
avatar
szekelyudvarhelyi
2011-11-29 02:11:31

Bunta mibe kételkedett?????? AKI NEM ISMERI, NEM IS SZERETHET VAGY NEM "NEM SZERETHET" SENKIT VAGY SEMMIT"

Köze nincs Udvarhelyhez!
Üres halandzsa.
Jakab Attila miért tudott egyértelműen beszélni? Mert udvarhelyiekkel vette magát körül egész életében, fiatalokkal dolgozott egész életében, és tudja milyen érzés, mikor egy paraszt hátulról fejbebassza egy sörösüveggel.
Ezért!
Akárki mondhat bármit, egy ilyen ember nem hajtott volna el az autóval, ha arra jár per/pillanat.

Bunta a fiatalokra akarja bízni az ügyet, oldják meg, tessék, itt a videofelvétel, gyertek adjátok be a kérvényt, és ha kéritek szépen akkor oda is adjuk nektek....
Örülök, hogy hallottam a hangfelvételt, örülök, hogy vannak még odaát. Udvarhelyre nem politikai eszmefuttatások kellenek és objektív közmondások vagy definíciók! Hanem székely legények, akik nem szarják nyakon, hogy a gyermekeinket verik a cigányok az utcán! - A Márton Áron téren.... :angry:
avatar
Egy a sokból
2011-11-29 09:21:31
Félreértés ne essék, nem védeni akarom a P.B. bandáját, DE: Dávidot súlyosan bántalmazták, Attila kevesebb ütést kapott, míg Zsolttal nem foglalkoztak.
Itt azért nem egészen arról van szó, hogy 3 békésen beszélgető fiatalt csak úgy "lerohantak". Véleményem szerint kellett legyen némi előzménynek is, hiszen az egyik csak pár ütést kapott, a másikkal egyáltalán nem foglalkoztak. Több mint bizonyos, hogy O.D.-t nem most látták előszőr (nem kickbox-os a srác?). Az sem mellékes, hogy eddig sosem történt meg, hogy a sértettet "bemutassák" a tanácsülésen.
Ettől eltekintve mélységesen elitélendő az, hogy egy pár fős csoport évek óta terror alatt tartja a várost, felháborító a rendőrség viselkedése, tekintélyének teljes hiánya.
avatar
Pál Béla
2011-11-29 10:47:23
Sajnálom, hogy a véleményemet a moderátor törölte!
Kérem legyenek észnél és most még időben lépjenek fel a ci..ány bűnözőkkel szemben, mert úgy járnak, ahogyan mi Magyarországon!
Kitartást és határozott fellépést kívánok a székely testvéreknek!
avatar
szasza
2011-11-29 10:52:48
re:
Kedves Béla,

előző hozzászólása hibásan jelent meg, több oldalnyi szöveggel, ezért volt szükséges törölni.

avatar
Pál Béla
Sajnálom, hogy a véleményemet a moderátor törölte!
Kérem legyenek észnél és most még időben lépjenek fel a ci..ány bűnözőkkel szemben, mert úgy járnak, ahogyan mi Magyarországon!
Kitartást és határozott fellépést kívánok a székely testvéreknek!
avatar
kard es kasza
2011-11-29 17:37:39
Tisztelt polgárok!

Nem az a kérdés mar rég hogy ki milyen politikai partal szinpatizal hanem hogy a tisztelt roma népséget egy picit megfékezni. Ezt ha mar szép szóval nem lehetett akkor drasztikusabb módszerekhez kell folyamodni.....addig amíg mi magyarok vagyunk a vezetés polcán, addig ilyen csőcselék népség hogy tud egy közel
40 ezer fos varost terrorizálni. Ennyire gyengék lennénk polgárai Székelyudvarhelynek? Ha nincs rendőrség akkor magunk kell rendet teremtsünk..... és ha szép szóval nem megy akkor akár erőszakkal is de ne ők parancsolgassanak nekünk.... és csak nekik vannak jogaik nekünk nem?????
avatar
robertschwartz
2011-11-29 17:39:32
Vitezsegi erdemrend az UH-nak!! Ha mar a tanacs is foglalkozik a temaval, akkor ettol mar ok is batorsagr kapnak es a heti bulikorkep es valamelyik politikus szivatasa utan megkockaztatjak egy valodi problemanak is a megirasat 3 nap utan! Erzik a jelek szerint a fiuk az ujsagiras izet, csak nem muvelik - szedniuk kellene talan kis vitamint! gratula!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."