Itthon » Közélet

Romantikus flörtölés lett december 1 Csíkszeredában

Provokációban és zajban gazdagon, de összetűzés nélkül járt le Románia nemzeti ünnepe a megyeszékhelyen. Mi is megnéztük a tett helyszínét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

-WR5NYJNdOQI_TtiAvwHqW_I/AAAAAAAAOvE/9GpzTIIGFH4/s640
-WR5NYJNdOQI_TtiAvwHqW_I/AAAAAAAAOvE/9GpzTIIGFH4/s640
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. december 02., 10:02
3 hozzászólás. 

Nagy eseményre készült az idén Csíkszereda: a megyeközpontban előre tudták, hogy nem egyszerű nemzeti ünnepre és megemlékezésre lehet számítani. Az Új Jobboldal nevű szélsőséges nacionalista szervezet előre bejelentette, hogy idén a székely városban teszi tiszteletét, folytatva ezzel sokéves hagyományukat.

Videó: Csedő Attila

Természetesen a másik oldal sem kívánt távol maradni a nagy eseménytől, így a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is bejelentkezett, valamint a Székely Gárda is engedélyt kért – és kapott – egy megemlékezésre.

A csoportok felsorakoztak, egy darabig nézegették egymást, de vad és szenvedélyes egymásnak esésből csak romantikus flörtölés lett. A románok egyébként is kevesen voltak, az erkölcscsőszök pedig jöttek és helyreraktak mindenkit.

A román Vasgárda utódszervezetét egyébként túlbecsültük: se egy kis igazi provokáció, se lázítás, se tömeges mozgolódás. Még az „afară, afară, cu ungurii din țară" kedvenc szlogenjüket is csak egyszer lehetett hallani, távozáskor, de amikor magyar újságírókkal és csendőrök hadával néztek szembe a haza reménységei, jobbnak látták elhallgatni és hazamenni.

A helyszínen készült képeinket megnézhetik fotógalériánkban, ide kattintva



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jugin
2011-12-02 10:36:08
nagyon örvendek, hogy ilyen cikket olvashatok a megemlékezés kapcsán... a tegnap este pár forumot végig olvastam csikszeredai megemlékezéssel kapcsolatosan, de azt kell mondjam, hogy nem kell engedjünk a provokációnak, annak ellenére, hogy nekünk ez fekete, gyász ünnep tolerálnunk kell, és meg kell tanulnunk nem általánosítani, mert amint a tények is mutatták az ÚjJobboldal szervezet szervezésbe mindent mindenhol meg tett, hogy sokan legyenek Csikba ennek ellenér győzött a józan ész nem a politika...
avatar
kferiba
2011-12-02 18:29:29
:evil:
avatar
fecoka1987
2011-12-04 20:08:33
hogy engedheti meg a polgarmesteri hivatal es a rendorseg h az ilyen raszista magukat partnak nevezo idiotak felvonuljanak es raszista kijelenteseket tegyenek. Az ilyen embereket kellene lakatlan szigetre telepiteni. :angry:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."