Itthon » Közélet

Rendőrségi razzia az Éltetőkút utcában - FRISSÍTVE

Helyi rendőrök, csendőrök razziáztak néhány Éltetőkút utcai roma családnál szerdán délelőtt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

itthon_kozelet/razzia1207
itthon_kozelet/razzia1207
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. december 07., 11:06
12 hozzászólás. 

Legalább tizenöt fegyveres, egyen- és civil ruhás rendőr, illetve csendőr végzett ellenőrzéseket és igazoltatta az Éltetőkút utca néhány lakóját szerdán reggel 8 óra után. A helyszínen – amit egy fegyveres rohamosztag tagjai biztosítottak – öt rendőrautó állt, az ellenőrzéseket végző rendőröktől annyit tudtunk meg, hogy feljelentés alapján házkutatásokat tartanak, leellenőrzik az ott lakók személyazonosságát.

itthon_kozelet/razzia1207

Fotó: Kakasy Botond

Innen-onnan kiabálás, hangos beszéd hallatszott, a házak között több kóbor kutya vonyított.

„Mért fényképez? Mennyen oda kifelé, ott fényképezzenek!" – szólt rá dühösen egy nő a munkájukat végző sajtósokra, miközben a rendőrökkel az egyik kapu előtt beszélgettek.
- Hova mentek?
- A milíciára!
- Miért?
- Mittudomén! – hangzott el nem sokkal később egy rövid párbeszéd két lakó között.

Tíz óra előtt néhány perccel még érkezett egy rendőrautó nyomozókkal, egy pedig távozott. Az egyik ház mögött egy robogót találtak a rendőrök, ugyanakkor lopott tárgyak, javak után kutattak.

itthon_kozelet/razzia1207

Az utca másik oldalán levő dombon több szabadon kószáló ló volt, oda is felkapaszkodott néhány rendőr, egy álarcos pedig fegyvere csövével túrt bele a szénába.

Az ellenőrzést végző rendőrök a helyszínen nem közöltek konkrétumokat, de feltűnő volt, hogy a megjelent sajtósokat nem küldték el a helyszínről, nem is igazoltatták és az utca sem volt lezárva.

 

"Valóban házkutatásról van szó, a házkutatási parancsot az udvarhelyi ügyészség bocsátotta ki. Az a megalapozott gyanú, hogy a helyszínen különböző lopásokból származó javak vannak." - erősítette meg később, délelőtt a helyszínen szerzett értesüléseinket Incze Miklós, a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség helyettes szóvivője.

 

Délután megtudtuk az ellenőrzések eredményeit is. Eszerint két házban tartottak házkutatást, ahol a következő, a gyanú szerint lopottnak minősülő tárgyakat takálták: egy láncfűrészt, egy ezüstkeresztet, egy pár arany fülbevalót, egy csempevágót, egy fúrógépet, egy robogót és hat darab új ajtót. Ezeken kívül másfél tonna lopott szénát is találtak, aminek károsultja az udvarhelyi L. F., továbbá kiosztottak három pénzbírságot olyan személyeknek, akik nem rendelkeztek személyazonossági igazolvánnyal. Azonosították a 43 éves E. A.-t, aki a gyanú szerint fémet lopott, illetve a 26 éves V. J.-t, aki az említett szénát lopta el - mindkettejüket kihallgatták és bűnvádi eljárást indítottak ellenük. A házak között és a környéken találtak még nyolc olyan lovat, amelyeknek nem volt azonosító chipjük, így az állatok azonosítása még nem történt meg - feltehetően azokról a lovakról van szó, amelyek a Csereháti lakótelepen zavarni szokták az ott lakókat.

A razziák folytatódnak a város területén.

Cikkünk folyamatosan frissül

 



címkék: rendorseg razzia

12 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2011-12-07 12:55:53
e`már döfi... :evil:
avatar
molter
2011-12-07 13:25:15
Be jo sajtoja van a rendorsegnek egy hete, a fene egye meg...! A hetvegi verekedes ota nyilvanossagot kapot kozbiztonsagos temak hatasara erost megugyesedtek Garcea-ek. Csak jo helyen kezdtek munkat?
Heee, Incze Miklos, annak van-e alapos gyanuja, hogy Udvarhelyen a "mendemondak" szerint alvilagi figurak garazdalkodnak? He?

Tetszik a cikkben szereplo masodik kep, igaz van egy kis szepseghibaja. En a maszkos fiura mas ruhat adtam volna. Aki Wyatt Earp-re emlekezteto ketcsovu puskat visel, az hozza kellett volna oltozzon vadnyugatiba.
avatar
lukacs.75
2011-12-07 14:34:04
7 ora elott kellet volna
avatar
hahaha
2011-12-07 14:55:19
Nem kotekedesbol, de ez megint csak szemfenyvesztes. Nem ezek az igazi bunozok. Miert nem razziaznak a Kossuthban??? Vagy a varoshaza mellett???
Ezek pitianer bunozok...
avatar
jocoka
2011-12-07 14:58:09
re:
avatar
hahaha
Nem kotekedesbol, de ez megint csak szemfenyvesztes. Nem ezek az igazi bunozok. Miert nem razziaznak a Kossuthban??? Vagy a varoshaza mellett???
Ezek pitianer bunozok...


Esetleg a Városházán...
avatar
hahaha
2011-12-07 16:39:17
En leesek a szekrol :)))) Ez az eredmenye a nagy razzianak? :D:D:D Vicc :D Es fegyveres emberek a ciganygyerekek mellett ugye csak ironia? Szivesen latnam mas emberek mellett
avatar
Blabla
2011-12-07 20:10:47
Varga János és a bandája a Rákóczi Budvár és a Cserehát körüli területeket már rég félelembe tartja. Ők lophatnak, betörhetnek akárhova, nem veszik elő soha, pedig ha a CIGÁNYSÁG kicsi részét rendesen kordába tartaná a rendőrség, akkor a nagyoknak sem lenne ekkora hatalma. Verekedés lopás hátán. Udvarhelyből mi lett? Miről fog az kívülálló embernek eszébe jutni udvarhely? A CIGÁNYOKRÓL. Ez a szégyen. Románia évente 15 millió eurót csak arra költ, hogy a CIGÁNYSÁG jól ellátva legyen, megadják ezek a lehetőséget a szaporodásukra, a hatalmuk növelésére. Rendőrség nem csinál semmit, mert nem érdekli, a magyar ember nem csinál semmit, mert fél, ÉS CSODÁLKOZUNK HOGY A CIGÁNY CSELEKSZIK? Ő nincs mitől féljen. Nincs mit veszítsen. Itt, ebben a városban az igazi tolvajok nem a cigányok, ők csak másodrendűek, hanem a rendőrök, akik meglopják székelyudvarhely hírnevét, meglopják a magyar ember szabadságérzetét, és meglopják a székely ember biztonságát, ezzel a nemtörődömséggel. ÉBREDJ UDVARHELY!
avatar
bazeee
2011-12-08 17:38:34
:/
s ettől most ugye essek hasra? :X
avatar
hitler
2011-12-08 19:22:44
enye benye rendorurak hat nem megmondtam hogy lojetek is!!! mineden toltenyt kifizetek.a trofeakat a varos negy sarkara kituzni es akkor a varjak elkerulik messzirol a varosunkat!!!!
avatar
Steve0081
2011-12-08 21:15:41
"Varga János és a bandája a Rákóczi Budvár és a Cserehát körüli területeket már rég félelembe tartja. Ők lophatnak, betörhetnek akárhova, nem veszik elő soha, pedig ha a CIGÁNYSÁG kicsi részét rendesen kordába tartaná a rendőrség, akkor a nagyoknak sem lenne ekkora hatalma. Verekedés lopás hátán. Udvarhelyből mi lett? Miről fog az kívülálló embernek eszébe jutni udvarhely? A CIGÁNYOKRÓL. Ez a szégyen. Románia évente 15 millió eurót csak arra költ, hogy a CIGÁNYSÁG jól ellátva legyen, megadják ezek a lehetőséget a szaporodásukra, a hatalmuk növelésére. Rendőrség nem csinál semmit, mert nem érdekli, a magyar ember nem csinál semmit, mert fél, ÉS CSODÁLKOZUNK HOGY A CIGÁNY CSELEKSZIK? Ő nincs mitől féljen. Nincs mit veszítsen......"

Osztom ezt a véleményt,meg azt a véleményt is,hogy az egész szemszúrás,nem ilyen helyeken kell a razziázást kezdeni....Ennyi..
avatar
Milan Yorgi
2011-12-09 14:58:06
En nem tudom felfogni az a nagy EU hogy tudott ilyen hatarozatot hozni,milyen emberek es kik ezek kik meghozzak e hatarozatokat?! A sajat vesztunket-romlasunkat akarjak..vagy mi? Azt kene patyolgatni akit erdemes is!!!
avatar
teta
2011-12-09 17:07:00
nah miert van ki torolve a commentem?talan faj az igazsag? :woohoo:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."