Itthon » Közélet

Leégett egy asztalosműhely Zetelakán (videó)

A település határában kapott lángra egy nagyméretű ipari épület. A lángok gyorsan terjedtek, az épület szinte teljesen leégett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/tuz1012
Itthon_Kozelet/tuz1012
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. december 10., 20:47
2 hozzászólás. 

Szombaton a késő délutáni órákban riasztották a székelyudvarhelyi tűzoltókat Zetelakára, egy asztalosműhely kapott lángra. Dima Valerian, a tűzoltó alakulat vezetője portálunknak elmondta, az épületben több gépet, szerszámot és nagymennyiségű készterméket tároltak, így a lángok nagy sebességgel terjedtek.

Itthon_Kozelet/tuz1012

Fotó: Kakasy Botond

A helyszínre érkező székelyudvarhelyi tűzoltók és a hozzájuk csatlakozó zetelaki önkéntesek a tűz továbbterjedését akadályozták meg, majd a műhely dolgozóival közösen menekítették ki az épületben tárolt termékek egy részét. A terjedést sikerült idejében megakadályozni, így a lángok nem érintették a közelben található épületeket.

Videó: Csedő Attila

A tűzben az épület szinte teljes egészében leégett, valamint a lángok martalékává váltak a berendezések és az itt tárolt termékek és alapanyagok is, ezeknek csak kis részét sikerült kimenteni. Mint megtudtuk, az épület és a gépek biztosítva voltak, a termékek és az alapanyagok azonban nem.

A tűzoltóparancsnok beszámolt továbbá az oltás során tapasztalt nehézségekről is, ugyanis az épület közvetlen közelében halad el egy magasfeszültségű vezeték, amelyet áramtalanítani kellett. Így egész Zetelaka község áram nélkül maradt, a tűzoltóknak pedig a Nagy-Küküllő vizét kellett használniuk az oltáshoz.

Itthon_Kozelet/tuz1012

Dima Valerian szerint a veszélyhelyzet elmúlt, jelenleg az utolsó tűzfészkek felszámolásán és az izzó faanyag lehűtésén dolgoznak. A tűz oka egyelőre nem ismert, vélhetően egy felelőtlenül eldobott cigarettacsikk okozta, de ennek megállapítása a későbbiekben történik meg. Az okozott anyagi károk felmérését a holnapi nap folyamán kezdik meg.

A parancsnok kiemelte a zetelaki önkéntes tűzoltók és a műhelyben dolgozók együttműködését, mindkét csapattal kiválóan együtt tudtak dolgozni a lángok megfékezése során.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2011-12-10 21:14:57
... és mindezt megtudtuk egy arra járotól...
avatar
jony
2011-12-10 23:30:21
Nahát megint egy felelőtlenül eldobott cigaretta
A tűzóltóparancsnok úr valószínűleg nincs informálva arról,hogy már kb. 2 hónapja nem lehet vásárolni cigarettát amiben égésserkentő van ami azt jelenti, hogy ha nem szívod kialszik 2 másodperc alatt.
De Ő már tett ilyen kijelentést a kadicsfalvi erdőtűzzel kapcsolatban is amikor azt mondta, hogy "Valószínű egy a bekötő útnál felelőtlenül eldobott cigaretta okozta a tüzet" és lám mégsem a cigi B)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."