Itthon » Közélet

Állandó orvosi ügyeleti központot adtak át Szombatfalván

Avatóval rajtolt az újév - az éjjel-nappali orvosi ügyeletet biztosító Permanencia Központot január 12-én adták át hivatalosan.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

PermanenciaKozpont
PermanenciaKozpont
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. január 12., 17:05
2 hozzászólás. 

Belázasodott a gyerek. Szombaton este. A családorvos nem rendel már. Irány a sürgősség! A váróterem tömve betegekkel, az ügyeletes orvos, a nővérek, asszisztensek fejvesztve rohangálnak a bokaficamostól a fülfájós betegig. Ha szerencsénk van, akkor seperc alatt sorra kerülünk, de ha Fortuna félretekint, akár egy órát is rostokolhatunk a váróban.

PermanenciaKozpont

Fotó: Kakasy Botond

Közben két szülő nőt és egy-két autóbalesetest is hoz a mentő. A lázas gyermek nyűgös, a szülő ideges, a sorukra várakozó betegek türelmetlenek. A Városi Kórház sürgősségi osztályán mindennapos a fenti áldatlan, az orvos és a beteg türelmét egyaránt próbára tevő szituáció. Erre jelent egyfajta gyógyírt - orvosnak és betegnek egyaránt ,az újonnan átadott a Permanencia Központ.

Az éjjel-nappal igénybe vehető betegellátás tekintetében városunkban hiánypótlónak számító Permanencia Központ Szombatfalván, a Templom utca 7-es szám alatt működő Samed-Polimed diagnosztikai- és kezelőközpontban kapott helyet. A dr. Szabó József urológus szakorvos által működtetett központban öt, három helyi és két vidéki családorvos - dr. Lakatos Ferencz, dr. Veres Rózsa, dr. Orbán Sándor, dr. Nuszer Zoltán, dr. Izsák Seres Emese - fogadja a sürgősségi ellátásra szorulókat.

Az orvosok hétköznap 12 órás (hétfőtől péntekig este 8 órától reggel 8 óráig) hétvégén és ünnepnapon pedig 24 órás (reggel 8-tól másnap reggel 8 óráig) ügyeletet biztosítanak. A vizsgálat ingyenes, ám azt a betegeknek tudni kell, hogy az orvosok nem írhatnak fel ártámogatot illetve térítésmentes receptet - hangsúlyozta az avatón dr. Szabó József urológus.

PermanenciaKozpont

Az avatón jelen volt Bunta Levente polgármester és Lukács Antal, a kórház menedzser-igazgatója, a medikális igazgató, dr. Lőrincz Csaba, valamint dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője.

Aki meg szeretné tudakolni, hogy a Permanencia Központban éppen melyik családorvos az ügyeletes, illetve szeretne előre bejelentkezni, az a 0266-213355-ös telefonszámot tárcsázza.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2012-01-12 18:14:21
"Az vizsgálat" ?
avatar
lemese
2012-01-12 19:17:17
re:
avatar
zterex1
"Az vizsgálat" ?

Javítva :-)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."