Itthon » Közélet

Állatoktól lesz hangos a hétvége

Péntektől vasárnapig látogatható a Székelyudvarhelyi Díszgalambászok és Kisállattenyésztők Egyesületének kiállítása. Új fajta, udvarhelyi tenyésztésű galambot is bemutatnak.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

kisallat_kiallitas
kisallat_kiallitas
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. február 07., 18:45
2 hozzászólás. 

103. kiállításához érkezet a Székelyudvarhelyi Díszgalambászok és Kisállattenyésztők Egyesülete. A péntektől vasárnapig tartó kisállat tárlaton több mint 650 házi kedvenc mutatkozik be: 49 fajta galamb (348 db), 28 fajta baromfi (160 db), 8 fajta nyúl (67 db), 5 fajta díszmadár (30 db), 4 fajta díszszárnyas (12 db), 3 fajta víziszárnyas (12 db), 4 fajta díszállat (20 db), 3 fajta hüllő (12 db).

A már megszokott példányok mellett egy új fajta, ötödik éve tenyésztett galambot is bemutatnak. A premiernek számító eseményen megismerkedhetnek a Székelyudvarhelyen kitenyésztett galambfajtával, melynek neve udvarhelyi bukó vagy udvarhelyi pergő fajta.

"Ambrus Attila, Bartalis Árpád, Bálint Sándor, Boér Elemér, Köbölkúti Lóránd, Pethő János és jómagam vettünk részt a tenyésztésben" – mondta Báncs Ernő a Székelyudvarhelyi Díszgalambászok és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke.

Több neves bíró is elfogadta az egyesület meghívását, így remélhetőleg több bajnokot avatnak az udvarhelyi tenyésztők állataiból.

Idén is lehet vásárolni, nem csak nézelődni a Septimia Szabadidőközpont tornatermében. Az érdeklődők 9 és 18 óra között csodálhatják meg a kisállatokat a zebrapintytől, az óriás nyúlon át az udvarhelyi pergő galambig.

Pontozás

A pontozás 90-től 100-ig történik. A minősítést például a galamboknál hatonként tartják, ez azt jelenti, hogy minden hat galambból egy bajnok lesz, ha eléri a 96 pontot. Ugyanez a tyúkoknál hármanként történik, persze fajtától függően. A nyulaknál mindenik lehet bajnok, itt persze a testsúly is számít - minél nagyobb, annál jobb, illetve több a pont. A győztes állattenyésztők oklevelet és egy kupát kapnak a díjazott kedvencekért.2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csuri
2012-02-07 20:32:00
Ahan es a beugro menyibe kerul??
avatar
bedohazi
2012-02-08 11:50:29
Jogos a kérés. Felnőtteknek 5 lejbe kerül a belépő, diákoknak, gyerekeknek illetve nyugdíjasoknak 3 lej, míg iskolás, óvodás csoportoknak kedvezmény dukál, azaz a kicsik fejenként egy lejért nézhetik meg a kisállatokat. Köszönjük az észrevételt.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."