Itthon » Közélet

Nincs több baleset a csúszós járdák miatt

Nem kiemelkedő a csúszós járdák miatt bekövetkezett balesetek száma. A járdák megtisztítása továbbra is az ott lakók kötelessége.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

HavasUt_2011
HavasUt_2011
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. február 21., 13:23
1 hozzászólás. 

A nappali pozitív és az éjszakai, reggeli fagypont alatti hőmérsékleti értékek miatt csúszóssá, néhol járhatatlanná váltak a járdák Székelyudvarhelyen. Ez igencsak megnehezíti a járókelők mindennapjait.

Az elmúlt héten (február 13 és február 20 között) 71 esetben fordultak a Városi Kórház sürgősségi osztályához a csúszós utak, járdák miatt bekövetkezett balesetekkel: ezek zúzódások, ficamok, törések.

Dr. Lőrinczi Csaba orvos-igazgatótól megtudtuk, hogy nem kiemelkedő a csúszós járdák miatt bekövetkezett balesetek száma. Ilyenkor, ez a megszokott szám.

Az elmúlt időszakban a polgármesteri hivatal munkatársai hat pénzbírságot osztottak ki a havas járdák miatt. A járdák megtisztítása továbbra is az ott lakók kötelessége, és ennek elmulasztása büntetést vonhat maga után.

Az önkormányzat 2005/74-es számú határozata alapján a magánszemélyek 25 és 250 lej közötti összegre bírságolhatók, a jogi személyek pedig 500 és 1000 lej közötti összeget kötelesek fizetni abban az esetben, ha a felszólítás után sem hajlandóak házuk, kapujuk elől eltakarítani a jeget és a havat.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
egerke
2012-02-21 17:46:20
nincs mert elovadt a ho :s

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."