Itthon » Közélet

Megosztottság vagy pluralizmus van az önkormányzatban?

A Mokka Pódium első kiadását tartották csütörtökön délután a Mokka Kávéházban, a beszélgetésen több városlakó is tiszteletét tette. Közélet, arcok, harcok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

itthon_kozelet
itthon_kozelet
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. március 09., 13:39
0 hozzászólás. 

Orbán Balázs (Magyar Polgári Párt) és Jakab Attila (volt Zöld Párt) önkormányzati képviselők részvételével tartották meg az első Mokka Pódium elnevezésű fórumbeszélgetést csütörtökön. Mint arról beszámoltunk, az RMDSZ már előzetesen jelezte, hogy nem kíván részt venni a beszélgetésben.

itthon_kozelet

Fotó: Szász Attila

Az első kérdéskör maga Jakab Attila volt, hiszen a Zöld Párt önkormányzati képviselője nemrég lemondott mandátumáról, illetve nem sokkal később az újonnan alakult EMNP-hez csatlakozott. Jogilag azonban még mindig az önkormányzat tagja Orbán Balázs szerint, aki elmondta, hogy a testületnek kell döntenie Jakab lemondásának elfogadásáról.

Téma volt Székelyudvarely politikai megosztottsága is: Orbán ezt politikai pluralizmusnak nevezte, Jakab pedig a szerinte is létező széthúzást példákkal igyekezett alátámasztani, de egy pozitív példát is felhozott, ez az idei költségvetés elfogadása volt.

A beszélgetéshez a nézők is hozzászóltak, ennek köszönhetően többek között megtudhattuk, hogy egy önkormányzati képviselő mintegy 490 lejt kap havonta, amennyiben részt vesz a rendes havi tanácsülésen és a két szakbizottsági ülésen. A helyhatósági választásokra a politikai formációk már készülnek, jelöltjeiket a következő hónapokban mutatják be a választóknak.

Sajnos a beszélgetés élő közvetítése a szakadozó internet-kapcsolat miatt nem volt teljes mértékben élvezhető, néhány részletet azért vissza lehet nézni. A tervek szerint a Mokka Pódium következő kiadása március 22-én lesz szintén 16 órától, a közélettel kapcsolatos kérdéseiket, témajavaslataikat elküldhetik a szerkesztoseg@uh.ro címre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."