Itthon » Közélet

Az EMNP-hez igazol Jakab Attila

A nemrégiben megszűnt székelyudvarhelyi Zöld Párt egykori tanácsosa lemond tisztségéről és az Erdélyi Magyar Néppártban folytatja munkáját – a cél továbbra is a városi tanács.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/jakab0214
Itthon_Kozelet/jakab0214
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. február 14., 11:42
2 hozzászólás. 

Néhány nappal a Zöld Párt helyi szervezetének felbomlása után Jakab Attila bejelentette, a párt elérte céljait Székelyudvarhelyen és a városi költségvetés elfogadásával nyilvánvalóvá vált, hogy itt is van jövője az együttműködésnek.

Itthon_Kozelet/jakab0214

Fotó: Csedő Attila

Ezen kívül személyes célja is teljesült, vagyis nagyban javult az önkormányzat és a civil szervezetek együttműködése. Ezek okán Jakab Attila ma

lemondott városi tanácsosi tisztségéről.

 

A zöldek eddigi működését összefoglalva Jakab olyan projekteket emelt ki, mint a napenergia hasznosítása, a városi park felújítása, a szemétlerakó rehabilitálási projektjének aktualizálása, és a bicikliutak tervezése.

Jakab hangsúlyozta, nem minden terv és megvalósítás közvetlenül a Zöld Párt érdeme, de a szervezet itteni megjelenésének köszönhetően előtérbe kerültek ezek a témák és nagyobb hangsúlyt kaptak a város életében.

 

Tanácstól tanácsig

Jövőbeni terveivel kapcsolatosan egyértelműen fogalmazott: szerinte a választók többségének akaratát jelenleg az Erdélyi Magyar Néppárt kereteiben lehet érvényre juttatni, ezért ő is az EMNP kereteiben folytatja közéleti tevékenységét.

Jakab szerint a Zöld Párt egy kölcsönkért eszköz volt, aminek segítségével tenni tudtak a városért, de Néppárt, mint országosan jegyzett magyar szervezet jobb kereteket biztosít munkája folytatására.

Az EMNP-ben is az eddig gyakorolt szakterületek mentén kíván tevékenykedni, vagyis a környezettudatosság előtérbe helyezése, valamint az önkormányzat és a civil szervezetek közti együttműködés segítése lesznek a feladatai.

Jakab Attila hétfőn adta le tagfelvételi kérelmét az Erdélyi Magyar Néppártba, ennek elfogadása esetén tagként, majd lehetőség szerint ismét városi tanácsosként szeretné folytatni munkáját.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
figyelo2012
2012-02-14 12:04:07
Ez nyilvánvaló volt. De mi történik a helyi tanácsban és városban a választásokig? Szerintetek felelős döntés volt most a kiszállás? A fő, hogy tusványost megrendezzétek emnp színekben, és a választásokig felejtsék el a rosszat az emberek. Majd addig a két másik párt saját magát lejáratja és ti nyeregben lesztek.
avatar
elegemlett
2012-02-14 13:16:21
átverés
Visszatetsző ez a taktikázás. Eddig szimpátiával figyeltem a zöld tanácsos lavírozásait, de így lelépni... dicstelen. Ne számítson túl sok támogatóra, a középutas nevető harmadik stratégiája egyszer bejött, másodszorra nem fog. A sikerekhez felsorolni a parkot és a szemétlerakót... nevetséges. Bunta befejezte, amit Szász elkezdett.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."