Itthon » Közélet

Segíts játékkal és meséskönyvvel a beteg gyerekeken

Gyűjtési akciót szerveznek a Caritas székelyudvarhelyi önkéntesei a kórházban fekvő gyerekek számára. Te is segíthetsz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet
Itthon_Kozelet
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. március 19., 14:50
0 hozzászólás. 

Amelyik családnál gyerek van, ott játék is van – ezen az alapelven indította el játék- és meséskönyv-gyűjtési akcióját a Gyulafehérvári Caritas székelyudvarhelyi önkénteseinek csoportja, akik meglévő programjaikat bővítenék a mostani akcióval.

Itthon_Kozelet

Bíró Ildikó önkéntes arról számolt be, hogy jelenleg is naponta járnak a Városi Kórházba, ahol az ott fekvő gyerekeknek szerveznek különböző foglalkozásokat, valamint az ott hagyott gyerekek étkeztetésében is segítenek. A kórházban több gyerekjátékot és mesekönyvet tárolnak, ezeket szeretnék bővíteni, illetve pótolni az eltűnt, elkallódott darabokat.

Bolyai Csaba-Zoltán szerint szinte minden családnál találhatóak megunt, letett játékok, ezeket szeretnék összegyűjteni és a beteg gyerekeknek juttatni. A Szerezz örömet a beteg gyerekeknek akció március 19-én indult és április 2-ig a város összes középiskolájában, a Caritas Kossuth utca 18 szám alatti székhelyén, a Kis Szent Teréz római katolikus plébánián és a Lakatosok utca 3 szám alatt található játszóházban várják a felajánlásokat.

A szervezők arra is ígéretet tettek, hogy felkeresik a város több közismert személyiségét, hogy adományozásra buzdítsák őket.

Az akció szimbolikus megnyitóját március 20-ra, kedden 15 órára tervezik, amikor a Patkóban a résztvevők egy flashmobon, vagyis villámcsődületen mutatják be a gyűjtést.

Az önkéntesek bármilyen mesekönyvet, vagy játékot szívesen fogadnak, ám készpénzt nem áll módjukban elfogadni. Aki mégis ilyen módon szeretné támogatni a szervezetet, azt megkérik, lépjen velük kapcsolatba az ildiko.biro@caritas-ab.ro címen, vagy a 0732-830.171-es telefonszámon Bíró Ildikónál, hogy közösen választhassák ki, a pénzösszeg fejében milyen játékot juttassanak el a gyerekekhez.

Ugyanezeken az elérhetőségeken várják azok jelentkezését is, akik nagyobb mennyiségű adományt szeretnének felajánlani, ugyanis ez esetben az önkéntesek a szállítást is felvállalják.


címkék: caritas gyujtes

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."