Itthon » Közélet

„Balkáni módszerek” Székelyudvarhelyen

Vizi E. Szilveszter a nemrégiben lezajlott tudománytörténeti konferencia fővédnöke volt. Vagy mégsem? A professzor szerint balkáni módszerrel használták nevét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet
Itthon_Kozelet
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. március 20., 17:19
9 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal március 15-16-án szervezett a városháza Szent István-termében Székelyföldi Tudományosság - Székely Tudósok címmel tudománytörténeti konferenciát. Az – egyébként színvonalas, sok neves előadót felvonultató konferencia – fővédnökeként Vizi E. Szilvesztert nevezték meg a szervezők.

Amint azt olvasóink is jelezték, a professzor nem volt jelen a konferencián. Az ügyben Molnár Miklós, MPP-s tanácsos tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, hogy a Magyar Tudományos Akadémia előző elnöke arról számolt be, hogy a konferencián való részvételt már február 17-én le kellett mondania, így nem érti, miért reklámozták az eseményt egy azt megelőző sajtótájékoztatón, az összes szóróanyagon, valamint még a konferencia napján is az ő nevével.

Ennek alátámasztására a professzor titkárságvezetője eljuttatta Molnárékhoz a lemondást igazoló levelezést, amit a polgári tanácsos a sajtó rendelkezésére bocsátott. A levélváltást ide kattintva tekinthetik meg.

Molnár hozzátette, értesülései szerint Vizi „balkáni módszernek" nevezte az eljárást.

Az ügyben megkerestük a polgármesteri hivatal sajtóosztályát, valamint Vizi E. Szilveszter professzor titkárságát is: mindkét helyről rövid időn belüli válaszra kaptunk igéretet.



9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Krisztián
2012-03-20 17:47:39
Kínos, de nagyon.
avatar
lajosfia
2012-03-20 18:22:36
Érdekes lehet a Vizi E. Szilveszter (eredeti nevén Viz Elek) ügye. Itthon, mint elnöknek is voltak fura dolgai.
avatar
szp
2012-03-20 18:49:10
re:
avatar
Krisztián
Kínos, de nagyon.
nem is te lennel ha nem kommentaltad volna gyorsan meg
avatar
mihoklali
2012-03-20 20:33:02
Attol, hogy lemondta a reszvetelet (biztos oka volt ra, ami utolag ki is derult) az meg nem azt jelenti, hogy nem volt fovednoke. Az nem derul ki a valaszlevelbol. Nem ertem, mi a baja Molnarnak az egesz konferenciaval. Esetleg egyedul az, hogy nem volt a szervezok kozott, en is sajnalnam az O helyeben. Azt is tudjuk, hogy konnyebb a palya szelerol bekiabalni, mint felallni es jatszani.
avatar
Petőfi Sándor
2012-03-20 21:43:40
Itt is azt látom, mint az szh-n, hogy nem ellenőrzik az állításokat a szerzők, hol van a minimum 2 forrásból..? Nyilatkozott Vizi az uh.ro-nak? Mérget venne mindenki a "balkáni módszerekre"? És igen, amiért fővédnök, attól még nem hétszentség a részvétel. És arra nem gondolt senki, hogy épp Vizi mundérját védhették a szervezők az akadémikus szeszélyéért (hogy mást ne mondjak)?
avatar
taylor
2012-03-21 07:28:37
A tények:
1. Február 17-én Vizi lemondta a részvételt.
2. Március 8-án megjelent a rendezvény műsorfüzete mely szerint Vizi E. Szilveszter köszöntőbeszéde nyitja a rendezvényt.
3. TEHÁT HAZUDTAK. De ebben nincs semmi meglepő.
4. A politikus szóról az embereknek a hazugság jut eszükbe. Mindegy hogy melyik párt tagja MPP v. RMDSZ a manipulálás alapkövetelmény.
avatar
vogul
2012-03-21 08:58:39
Nem ismerem az ügy hátterét, ezért nehéz állást foglalni, hogy ki mikor és miért hazudott. Én csak egy dolgot tudok, de azt biztosan : Molnár kijelentéseit, értesüléseit mindig fenntartással kell fogadni mert ritka esetben fedik a valóságot, ritkán nem csúsztatások, nem ködosítések. Ez az ember teljesen hiteltelen a szememben.
avatar
noemi163
2012-03-21 14:34:49
Tisztelt városlakók! Nem veszi észre senki, hogy mi a céljuk ezeknek a polgáriaknak? Mindenütt akadékoskodnak ugyanis a városért tett eredményeiket nem tudják felmutatni és így legalább beszélnek róluk is az emberek.Gusztustalan :X
avatar
cily12
2012-03-21 18:46:37
Az MPP-s uraknak már sikerült a mai Magyarország legnagyobb formátumú politikusát, Orbán Viktort olyan mértékben kompromitálniuk, hogy nyilvánosan nem hajlandó társaságukban mutatkozni.
Most úgy érzem, hogy egy másik, a tudomány kiválóságát választották ki és szántak neki hasonló sorsot.
És most nézzük a tényeket, mert ezek is tények:
1. A professzor urat nem egy politikai párt, hanem a Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivta meg tudománytörténeti konferenciára.
2.A meghivott, azzal, hogy válaszában közölte távolmaradásának tényét nem tiltotta meg a szervezőknek a védnöki titulust.
Egy politikai párt kérésére az esemény után a levélváltást kiadni és "balkáni módszert" emlegetni, a konferencián előadó tudósok és professzorok személyére és tudományos munkásságukra nézve igen sértő.
Molnár értesülései pedig nekem mindig a Jereváni Rádió hiradásait juttatják eszembe.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."