Itthon » Közélet

Tudománytörténeti konferenciát szervez a polgármesteri hivatal

Kétnapos, több tudományágat is érintő konferenciának ad helyet a városháza Szent István terme. A fővédnök Dr. Vizi E. Szilveszter, az MTA volt elnöke.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet
Itthon_Kozelet
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. március 08., 14:04
3 hozzászólás. 

Székelyföldi tudományosság – székely tudósok címmel szervez március 15-én és 16-án konferenciát a polgármesteri hivatal. Bunta Levente polgármester szerint ritkaság, hogy ilyen sok tudós és akadémikus jelenjen meg egy helyen, ezért reméli, rangos eseménynek lehetnek a házigazdái.

A konferencia március 15-én, 17 órakor nyitja meg kapuit, ezen a napon még két előadást tekinthetnek meg az érdeklődők a városháza Szent István termében. Másnap, 16-án, reggel 9 órakor rajtol az esemény és egészen 20 óráig, különböző témakörökben követhetjük figyelemmel az előadásokat.

Előadást tart többek között Dr. Hermann Gusztáv Mihály egyetemi adjunktus a BBTE Székelyudvarhelyi Kihelyezett Tagozatának képviselője, Dr. Egyed Ákos történész, akadémikus, Sófalvi András régész, Dr. Egyed Emese és Dr. Fazakas Emese egyetemi tanárok, valamint több akadémikus.

A konferencia témái között a régészettől a népi kultúrán, a nyelvészeten, orvostanon és gyógyszerészeten át a matematikáig sok mindent találunk. A részletes program ide kattintva tölthető le.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szasza
2012-03-08 14:14:02
re:
Hopp, a klotyómanó megette a linket. Pótoltuk, köszi!

avatar
perretz
"A részletes program ide kattintva tölthető le."

Hova ide?
avatar
Petőfi Sándor
2012-03-09 08:58:21
Tegnap kezembe került az egyik ismert étteremben a tudománytörténeti konferencia programja. Aztán olvasom ezt a cikkecskét, és hiányolom a felsorolásból az igazán neves kutatókat, akiket (azt kell hinnem) talán nem ismer a szerző, de az olvasók ismerhetik, és érdekelheti őket épp ezért a konferencia (még ha nem is kattintanak a linkre a programért): tehát ott lesz még Pozsony Ferenc, néprajzos, Dávid László, a Sapientia rektora, Karátson Dávid vulkanológus stb.
avatar
rozsdas
2012-03-09 09:36:15
Elég érdekes, hogy a helyi egyetemi oktatókat (Hermann tanár úr kivételével) nem hívták meg a konferenciára a szervezők, és most értesülünk az eseményről, de hát ez is a helyi visszásságok szép példája. Gondolom személyes sértődöttség áll a dolgok hátterében, mert ennyire amatőr nem lehet egy szervezőcsapat. Kíváncsi lennék, hogy hogyan reagálna a városháza arra, ha az udvarhelyi egyetemi tagozatok konferenciát szerveznének városvezetés témakörben és nem hívnák meg a hivatal képviselőit. Tisztelettel
Dósa Zoltán, a BBTE székelyudvarhelyi tagozatáról

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."