Itthon » Közélet

Zöldeknek kampányol az RMDSZ?

Újraszervezi a Zöld Párt helyi szervezetét, és megtéveszti a városlakókat Benedek Árpád Csaba, az RMDSZ helyi elnökségi tagja. Legalábbis ezt állítja Jakab Attila, az EMNP tagja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

ZoldPart_Sajtaj
ZoldPart_Sajtaj
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. április 25., 11:30
3 hozzászólás. 

"Visszás helyzet alakult ki: az RMDSZ-es Benedek Árpád Csaba tagokat toboroz a Zöld Pártba, csak azért, hogy megtévesszék a székelyudvarhelyieket" – tájékoztatott Jakab Attila EMNP-tag.

Jakab azt állítja, hogy mindkét hatalmon levő székelyudvarhelyi párt, az RMDSZ és az MPP is megkereste a Zöld Párt elnökségét, hogy alakítsák újra a nemrég megszűnt városi szervezetet.

„Tudomásunkra jutott, hogy Székelyudvarhelyen felértékelődött a Zöld Párt, miután bejelentettük, hogy nem kívánunk a továbbiakban ebben a szervezetben tevékenykedni. Az udvarhelyi hatalomban résztvevő mindkét párt megpróbálta megszerezni a Zöld Párt listaállítási jogát. Információink szerint Benedek Árpád Csaba, az RMDSZ elnökségi tagja tárgyalásokat folytat Székelyudvarhelyen, hogy összeállítsák a Zöld Párt helyi listáját" – jegyezte meg Jakab.

A néppárti politikus tudni véli, hogy az Erdélyi Kárpát Egyesület udvarhelyszéki osztályának, valamint a „Nagy Küküllő" Vadász- és Sporthorgász Egyesület vezetőségét már megkereste Benedek Árpád Csaba, és tárgyalásokat is folytat a lista összeállításáról, őket szeretné a Zöld Párt listáján indítani.

„Arról van szó, hogy abból a munkából, amit az elmúlt négy évben megvalósítottunk, próbálnak valamilyen módon egy darabot leszakítani. És aki nem figyel kellőképpen a helyi közéleti mozgásra, az abban a hitben marad, hogy a mi csapatunk tovább tevékenykedik, és így néhány százalékot el tudunk veszíteni, vagy nem tudunk a Néppárt számára hasznossá tenni" – magyarázta az EMNP tagja.

Jakab Attila szerint a Zöld Párt nem fog bejutni a székelyudvarhelyi önkormányzatba, de ez nem is célja az RMDSZ-nek, hanem hogy néhány százalékot el tudjanak venni a Néppárttól.

Nem hiszem, hogy az EMNP tanácsosjelöltjeinek vélt és valós vádaskodásaira kellene most reagálni, hisz ők Székelyudvarhelyen és országos szinten is csak az RMDSZ-el foglalkoznak a programjuk és jelöltjeik bemutatása helyett. Fontosnak tartjuk, hogy a városi önkormányzatban legyenek környezetvédők, és megpróbáljuk őket az RMDSZ listáján is megjeleníteni, akárcsak az elmúlt években. Természetesen az elmúlt időszakban több civil szervezettel is egyeztettünk ennek érdekében, és bízok benne, hogy eredményesen zárul a folyamat" – válaszolta megkeresésünkre Benedek Árpád Csaba.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pandietele
2012-04-25 20:03:27
Döbrögi a PDL-t nyomatná az Anyavárosban
... s arról sem ártana írni egy-két sort, hogy Eugenius de Döbrögi, megkereste a PDL-t, hogy indítsanak polgármesterjelöltet és állítsanak tanácsosi listát.
Csővájóféreg politikusaink bárkivel lefekszenek, csak éppen nekik legyen jobb egy dekányival ... vagy ha nem is lesz jobb, de legalább az ellenfél kecskéje gethesedjen meg...
...és DÖBRÖG városában mindenki várja a júniusi libavásárt.
avatar
mihoklali
2012-04-26 11:41:23
Milyen munkarol beszel Jakab...nem ertem??? Ha nnyira hianyzik neki a zoldpart, akkor miert nem maradt ott, meg hiteles is lett volna...hogy az elkezdett munkat folytatni kell, stb..., de igy hiteltelen es az is lehet negy ev mulva Dosaval karoltve egy masik part szineiben fognak diszelegni. Szerintem Udvarhely nem ezt erdemli.
avatar
guru
2012-04-27 00:27:53
köpenygegforgatók lettetek volt zöldek, méregzöldek,,,,

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."