Itthon » Közélet

Feloszlottak az udvarhelyi Zöldek

A Zöld Párt székelyudvarhelyi csapata úgy véli, elérték céljukat, ezért megszüntetik tevékenységüket. A fő tisztségviselők továbbra is közszereplők maradnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet
Itthon_Kozelet
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. február 13., 01:14
4 hozzászólás. 

„A 2012-es helyhatósági választások közeledtével a feladatot, amelyre ezt a kis politikai csoportot létrehoztuk, bevégezettnek találjuk, és a Zöld Párt színeiben kifejtett tevékenységünket befejezettnek tekintjük" – fogalmazta meg a zöldek bomlásának okát Hajdó Csaba, a párt volt megyei elnöke.

Itthon_Kozelet

Hajdó Csaba és Jakab Attila

Hajdó közleményében kifejti, azért léptek a politikai porondra, mert szükségesnek látták a kétpólusú acsarkodás megtörését, amihez szükségesnek látták egy harmadik szereplő megjelenését.

„Szerencsénkre a rendes és az időközi választások alkalmával egyaránt úgy alakultak az erőviszonyok, hogy célunkat teljesíteni tudtuk, azaz az önkormányzat döntésképessé vált, és a politikai hangnem valamelyest normalizálódott. Ezt sikerként éljük meg. Ma már az EMNP megjelenésével alapvetően három politikai erő van a piacon, a kétpólusú acsarkodó állóháború visszatérte nem fenyeget.(..) Mint minden projektnek, ennek is volt egy kezdete és van egy vége. Itt a vége" – zárja le a szervezet négyéves tevékenységét Hajdó.

 

Viszlát, és kösz a halakat

Tevékenységüket lezáró közleményében Hajdó köszönetét fejezi ki a párt támogatóinak, akik voksaikkal segítették a zöldeket, a szervezeti kereteket biztosító Zöld Párt vezetőinek illetve megköszöni a zöldek tevékenységét népszerűsítő sajtóorgánumok „felelősségteljes és pozitív viszonyulását".

Dósa Barna, az udvarhelyi elnök lemondását követően a Székely Nemzeti Tanács székelyudvarhelyi szervezetének elnökeként folytatja tevékenységét. Őt az SZNT tisztújító közgyűlésén, dr. Mózes Gyula lemondását követően választották meg tisztségébe.

A zöldeket a helyi tanácsban képviselő Jakab Attilát telefonon kerestük meg azzal a kéréssel, hogy erősítse meg vagy cáfolja azt a hírt, miszerint az udvarhelyi EMNP színeiben kíván a továbbiakban tevékenykedni.

Jakab elzárkózott a konkrét válaszadástól, de biztosított arról, hogy egyéni döntését, és az ezzel kapcsolatos részleteket hamarosan nyilvánosságra hozza.

Hajdó Csaba, társaihoz hasonlóan, a továbbiakban is szeretne közszereplést vállalni, de ennek mikéntjét nem döntötte még el.

 

Élt négy évet

A Zöld Párt székelyudvarhelyi szervezete 2008 tavaszán alakult. Az elnöki tisztséget Dósa Barna töltötte be, a helyi önkormányzatban egy képviselőjük volt, a mérleg nyelveként számon tartott Jakab Attila.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csz
2012-02-13 08:52:28
Mi ért véget? Nem ért véget semmi, kétpólusú acsarkodás helyett lesz hárompólusú háború, hatalomvágy-dömping meg a sok bába közt elveszett gyermek - erre van igény, ezt érdemeljük.
avatar
lala
2012-02-13 14:35:44
re:
avatar
csz
Mi ért véget? Nem ért véget semmi, kétpólusú acsarkodás helyett lesz hárompólusú háború, hatalomvágy-dömping meg a sok bába közt elveszett gyermek - erre van igény, ezt érdemeljük.


Igény, igenis lenne, egy ütőképes, a közösség érdekeiért tevékenykedő politikai osztályra. Ami van a mai politikában, az a személyes érdekek hajhászása, acsarkodás a barsonyszékekért (meg minden, ami vele jár) és kicsinyes személyeskedés. Aki valamit szeretett volna tenni a közért, azt már rég kimarták, vagy megcsömörölve félre állt. Egy olyan személy, aki azért válassza a politikát, hogy anyagiakban meggazdagodjék, holmi keveset fogja a köz javát szolgálni. Ami tálalva van, csak abból tudunk választani - sajnos!
avatar
konzervativ
2012-02-13 11:04:33
Ez a bagázs most testületileg átül a zöld hajóból az emnp hajóba, ahol - sajnálatos módon - egészen szívesen fogadják őket, mert nincs emberük. Egyébként is azt látjuk, hogy "Tőkés László értékrendjét" újra aprópénzre fogják váltani a helyi korifeusok, és nemcsak Udvarhelyen...
avatar
blazsek
2012-02-13 12:46:48
Tipikus példája a "csak a lánc változik a kutya marad" esetnek... A mérleg nyelve is hamarosan átül más padsorba meg H. CS. lehet, hogy a polgármesteri székre pályázik... Ez a megtestesült politikai kabaré. És mi azt hisszük, hogy ilyen csak színpadon, ötletes szófordulatokkal megírva létezik.Ja! és még valami: legtöbb tájékoztatójukat kocsmában tartják...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."