Itthon » Közélet

Több mint másfélezren bringáztak a Szejkére

A szervezők számításai szerint 1610-en mentek a Szejkefürdőre majálisozni – a biciklis felvonulás civilizáltan zajlott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

itthon_biciklismajalis
itthon_biciklismajalis
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. május 01., 12:17
1 hozzászólás. 

Hatott a szervező polgármesteri hivatal kérése az udvarhelyiekre, de ehhez kellett a nyári meleg is: kedden délelőtt tíz órára kerékpárosokkal telt meg a Márton Áron tér.

itthon_biciklismajalis

 

Nem sokkal a jelzett idő után rendőri felvezetéssel elindult a tömött biciklisor – a biciklin közlekedő majálisozók nem előbb tettek egy kört a városban. A Bethlen Gábor utca – Kisköved – Dávid Ferenc tér – Céhek utcája – Bethlen Gábor utca – Vásártér utca – Sas utca – Mező utca – Orbán Balázs utca útvonalon többen is csatlakoztak a kerékpárosokhoz.

Az autósforgalmat több helyen megállították a rendőrök, de így is volt olyan sofőr (pl. a Nicolae Bălcescu utca és a Sas utca kereszteződésében), akinek nem volt türelme kivárni a bringások menetoszlopát és áthajtott azon. Néhány szitkozódáson kívül más pengeváltás azonban nem történt, a biciklisek több száz méteres, tömött sora rendben és szabályosan haladt a Szejkefürdő irányába.

A Szejke felé haladó úton a bejövő gépjárműforgalmat is leállították a rendőrök, hogy még zavartalanabbul haladhassanak a bringások,és az elsők mintegy félóra múlva meg is érkeztek a majális helyszínére. A színpad előtti domboldal megközelítésére még hosszú percekig kellett várni, az országút és a Szejke patak között tömött sorokban álltak a kerékpárosok.

itthon_biciklismajalis

 

Minden korosztály biciklire pattant, a kisgyerekektől az öregekig, s a felvonulás után a gyalog vagy autóbusszal érkezők is duzzasztották a tömeget, ami így többezresre dagadt, s kezdődhetett az estig tartó majálisozás. A szervezőktől megtudtuk, hogy idén minden várakozást felülmúlt a megjelent biciklisek száma, hiszen számításaik szerint mintegy 1610-en kerékpároztak majálisozni.

Az esti koncert helyszínén, a Márton Áron téren a színpad már áll, a Republic együttes koncertje a tervek szerint este 8 órakor kezdődik.

 

További képek:



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
NNME
2012-05-01 21:45:16
Öröm nézni a képeket, hatalmasok! mármint a méretük. :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."