Itthon » Közélet

Bunta nyílt levelet küld Kövér Lászlónak

Fráter Olivér, a Magyar Országgyűlés megbízottjának városunkban tett látogatása után Székelyudvarhely polgármestere, Bunta Levente nyílt levélben fordul az Országgyűlés elnökéhez.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. május 04., 17:45
22 hozzászólás. 

A szerkesztőségünkbe eljutatott levelet változatlanul, módosítások nélkül közöljük az alábbiakban.

"Tisztelt Elnök Úr!

Mindenekelőtt engedje meg, hogy újból elmondjam, teljes mértékben támogatjuk és üdvözöljük a Magyar Országgyűlés elhatározását, miszerint Nyírő József, a székely apostol végső akaratát teljesítik, hazahozzák hamvait.

Nyírő József Székelyföld szülötte. Épp ezért a székely apostol hazatérése nem jelentheti különféle pártok politikai, választási kampányának programját!

Az Ön nevében eljáró Fráter Olivér tevékenysége zavart keltő városunkban – sajnálattal tapasztaltuk, hogy nem azonosul a székely nép lelkületével, törekvéseivel – sarkalatosan képviseli Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnökének politikai érdekeit és nézeteit. Legutóbbi levelében személyemet, általa pedig a székelyudvarhelyieket több ízben megsérti támadásokat és valótlan vádakat fogalmazva meg.

Úgy gondoljuk, hogy a magyar nép egységét, identitástudatát és nemzetegyesítő törekvéseinket az ilyen hozzáállás egyáltalán nem támogatja! Ugyanakkor mégis reméljük, hogy ez a magatartás és viszonyulás nem tükrözi a Magyar Országgyűlés álláspontját.

Fontosnak tartanánk azonban, hogy a magyar állam segítségével Székelyföldön, a székelyek szervezésében kerüljön sor Nyírő József hamvainak végső nyugalomra helyezésére.

Az Ön, illetve az Országgyűlés elnöki megbízottjának viszonyulása megkérdőjelezi, hogy méltón tudják-e teljesíteni Nyírő végakaratát, mely szerint az író végső lelki megnyugvását remélte hazatérése által. Az Önök politikai eljárása kapcsán a kegyeletsértés veszélye áll fenn. Ennek elkerülése végett várjuk el azt, hogy a hamvak átadására Székelyföld határában kerüljön sor, a székelyek küldöttei vegyék át, és gondoskodjanak a méltó, kegyeletteljes elhelyezéséről.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala bízik az Önök együttműködési szándékában, tekintettel az esemény fontosságára, méltóságára. Ismételten kérjük, hogy őrizzük meg az esemény politikamentességét!

Ezen történelmi pillanat kapcsán ünneplőbe öltöztetjük lelkünket, díszbe öltöztetjük a várost, és székely közösségünk tagjaiként veszünk részt e mindannyiunk számára jelentős eseményen.

Kérjük, tartsák tiszteletben azt, hogy Nyírő József a székelyeké, Székelyföldé.

Székelyföld pedig a mienk, székelyeké!

Tisztelettel,

Bunta Levente,
polgármester"



22 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
konzervativ
2012-05-04 19:05:23
".....Az Ön, illetve az Országgyűlés elnöki megbízottjának viszonyulása megkérdőjelezi, hogy méltón tudják-e teljesíteni Nyírő végakaratát....."
Minő gőg, minő butaság, micsoda aránytalanság, hogy a kettős állampolgárság törvényének, az űj magyar alkotmány megalkotóját méltatlannak tartja Nyirő újratemetésére. Magát többre tartja, mint Magyarország jelenlegi köztársasági elnökét!
avatar
huha
2012-05-04 19:10:41
Nemhiába mutatkozott 2005. január 11-én Gyurcsány társaságában egy nyiregyházi sajtótájékoztatón. Meg lehet keresni a youtubon a kisfilmet. Ő a "mi" polgármesterünk. Sajnos. És remélem nem sokáig. :evil:
avatar
Krisztián
2012-05-04 20:01:42
Agyrém ez a polgár. Szégyelem magam, de nagyon. De szeretnék Kun Bélával beszélni.
avatar
hofika
2012-05-04 21:11:57
Ez a Nyírő ügy csak politikai fogás,nem volna semmi bajom ha az egészet választás után rendeznek le,az utca név változatossal most sem értek egyet.MPP-nek az a fontos hogy a rivális pártot le hordja és a kecsegtető kampány szövegüket tudják fel olvasni a népnek :angry:
avatar
Petőfi Sándor
2012-05-05 10:08:43
Konzervatívnak, huhának, Krisztiánnak üzenem: kár a gőzért és a kárálásért, mert szerencsére az udvarhelyieknek, rajtatok, mpp-seken kívül, mind elegük van a hazudozásaitokból és a másra mutogatásból. Sajnállak benneteket, hogy ekkora pártelnöki befolyás alatt vagytok. Már ti is elhiszitek, amit elnökeitek böfögnek. Rémisztő.
avatar
mihoklali
2012-05-05 11:21:30
konzervativ = krisztian = balazs arpi = molnar miki = szasz jeno csicskasok
avatar
zdorfy
2012-05-05 11:30:58
Minden tiszteletem a Buntáé, ahogy ebben a kérdésben a sarkára állt és megüzente Kövérnek hogy ne szóljön bele a székelyek dolgaiba. Székelyföl a székelyeké - bravó! Mindenképpen elutasító Szászék viselkedése, az hogy kampánycélra használják fel az újratemetést. Remélem az udvarhelyiek büntetni fogják az aljas eljárásukat a június 10-i választásokon és véglegesen lehuzzák Jenőt és pártját a politikai közvécén.
avatar
kulturaltt
2012-05-05 12:52:32
Végre egy öszinte levél egy székely tollából. Mit gondolnak ezek az emberek Magyarországon? Nincs elég dolguk ott? Megáll az eszem. A 21. században is végül ott lyukadunk ki, hogy BudaPest ellen kell fellázadnunk a szabadságért? Minden tiszteletem, Bunta úr, mindennek van határa, a Szász-Kövér-Orbán féle ámokfutásnak is. És Fráter is meggondolhatná amikor a város megválasztott polgármesterét sértegeti, ö itt csak vendég és a falvainkban vannak még jó becsületes székely legények, akik szivesen részesitik némi nevelésbe ha ezt ott, judapesten nem kapta volna meg rendben.
avatar
vogul
2012-05-05 14:02:37
szász ismét kavar. Ezt megszoktuk. A Székelyudvarhelyért Alapítvány sok kétes ügylete után csodálkozom, hogy Fráter Olivér ezt bevette (bizonyára nem egy agymen). Nyírő emléke ezt nem érdemli meg! Amúgy, Sz.J. egy politikai hulla. Hiteltelen, politikailag impotens, agyilag retardált. Nem értem az egész cécót.
avatar
huha
2012-05-05 18:03:58
Bunta-Blumenfeld
Egyre érdekesebb. A Zsidó Levéltári adatok szerint, a Bunta név eredete a nagyváradi Blumenfeld zsidó család magyarositásából származik. :woohoo:
Bunta Levente nem nagyváradi születésű?
Mert akkor teljesen érthető a viselkedése. :confused:
avatar
hofika
2012-05-05 18:27:51
Na mi a helyzet ha nem táncol úgy mint az MPP ahogy fütyül akkor mar zsidó is?
akkor Szász náci mert szászok onnan erednek :whistle:
avatar
kulturaltt
2012-05-05 18:49:04
re: Bunta-Blumenfeld
Az igazság felfedte önmagát: A Szász Jenö féléket két tipusú ember támogatja, a fasiszta náci rasszista gyülölk╜d↕k vagy a haszonlesö garasos népség, akik Jézust is kivégezték. Isten mentsen ezektöl az emberektöl ...

avatar
huha
Egyre érdekesebb. A Zsidó Levéltári adatok szerint, a Bunta név eredete a nagyváradi Blumenfeld zsidó család magyarositásából származik. :woohoo:
Bunta Levente nem nagyváradi születésű?
Mert akkor teljesen érthető a viselkedése. :confused:
avatar
hollo
2012-05-05 21:59:46
Az a hír járja, hogy Nyírő Józsefet a katolikusok nem akarják eltemetni, mert kilépett a papi rendből, vagy csak a temető egyik félreeső zugában hajlandók kijelölni sírhelyet az újratemetéshez. Magyarul "mennyei selejt" lett, de ennek köszönhető, hogy a székelyeknek lett még egy írója. Azt tudom, hogy Csíkban az öngyilkosokat még mindig a temetőárokba temetik és Orbán Balázzsal is, úgy van a katolikus egyház, mint az ördög a tömjénfüsttel.
Remélem, ez csak mende-monda.
avatar
udvarhely.eu
2012-05-06 02:14:28
re: Bunta-Blumenfeld
Na ez az a szint, amit már rég cenzúrázni kellene...
avatar
mihalyko29
2012-05-06 08:51:02
Büdös kommunista fattyak, ott vannak mindenütt a világban!
Kiirthatatlanok, mint a parlagfű vagy a csalán! Köpni kell...
avatar
hofika
2012-05-06 11:26:42
Ne feled hogy minden 40-even felüli ember az volt mert kötelező volt.Aki nem alt oda akkor annak keserű volt az élete
avatar
cily12
2012-05-06 16:33:39
Kedves "huha"!
Ez az általad zsidó származásúnak tartott város vezető a magyar kultúrát jóval nagyobb mértékben támogatta mint az elődje Szász Jenő. Kulturális intézményeket hozott létre(pld. Forrásközpont) és nem valamilyen alapítványt(Székelyudvarhelyért Alapítvány). A kettő között óriási a különbség! Az intézmény átfogó kulturális életet szervez, a szóban forgó alapítvány lakbéreket szed be és időközönként, így választások tájékán összehangolt kampány rendezvényeket szervez.
avatar
huha
2012-05-06 20:59:02
re:
Milyen igazad van! Nagy kultúrember ez a Bunta, azért is antiszemitázta és nyilasozta le Nyirő Józsefet. Bizonyitékként hamarosan fent lesz a neten a hangfelvétel. Remélem akkor a nagy kultúrembered eltűnik a sülyesztőben.
avatar
hofika
2012-05-06 22:24:53
Jól fel van fújva a Nyiro ügy ne hogy választási kampányban ne legyen le bonyolítva,hagytátok volna szegény embert nyugodjon békébe
avatar
cily12
2012-05-06 23:44:36
re: re:
avatar
huha
Milyen igazad van! Nagy kultúrember ez a Bunta, azért is antiszemitázta és nyilasozta le Nyirő Józsefet. Bizonyitékként hamarosan fent lesz a neten a hangfelvétel. Remélem akkor a nagy kultúrembered eltűnik a sülyesztőben.

Minden bizonnyal, kedves huha, de azokat a mélységeket elérni amelyben a pártfogoltad alászállt, elég nehéz lesz teljesíteni.
avatar
huha
2012-05-07 13:22:03
No comment
No comment

http://www.youtube.com/watch?v=IwVrwJvCunc

:s
avatar
hofika
2012-05-07 14:07:17
re: No comment
avatar
huha
No comment

http://www.youtube.com/watch?v=IwVrwJvCunc

:s

Ebben a szövegbe hol látod Buntát Nyírölőr beszelni?
Ez a felvétel Gyurcsányi kormányzáskor lett felvéve ,s mint természetes a megye elöljárója segítséget kér az anya országtól.Jó az is igaz hogy az el hangzottakból biztos keveset segített a kormány.De próbálkozni,lobbizni lehet :dry:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."