Itthon » Közélet

Júniusra megújul a Bethlen-lakónegyedi park

Egy hónap múlva nem ismerünk rá a Bethlen- lakónegyedi parkra – a tér teljes felújítására 30 napos határidőt szabott a hivatal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet
Fotó: látványterv
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. május 10., 15:37
4 hozzászólás. 

Bunta Levente polgármester, a megbízó polgármesteri hivatal és Bálint Antal, a kivitelező Macops kft. képviselői május 10-én, csütörtökön írták alá a szűk egy hónapos munkálatoknak zöld utat adó szerződést. 

Nem olcsó, de szép

Az összesen 309 022 lej plusz áfa értékű felújítás során teljes mértékben megváltozik a park jelenlegi látványa. A teret a lakók által megszavazott Urban Design Kft. által készített látványtervnek megfelelően alakítja át a közbeszerzési eljáráson nyertes udvarhelyi Macops kft., amely a Városi park felújítását is végezte.

A járófelület és a belső burkolat andezitből készül el, a külső szerkezet pedig fából. Az összesen 22,25 méter átmérőjű építményt padok, virágtartók és faszerkezetű pergola határolja. A műszaki fülkében kapnak helyet az automatizálást biztosító egységek.A munka során átépítik a 9 méteres belső sugarú egykori víztükör betonmedencéjét. A tervezett szökőkút, amelyet a gazdaságosság érdekében visszaforgató rendszerrel működtetnek, 7 méteres átmérőjű lesz, amelyen 7 darab szórófejből fog szökellni a magasba a víz.

„Nem lesz balesetveszélyes a mély gödör, és az építményt esti hangulat-világítás teszi majd színessé" – jegyezte meg Bunta, aki szerint a park átalakításával visszaadják a teret a város legsűrűbben lakott negyedében élőknek. 

A hivatal nem kacsázik, dolgozik

Az elöljáró utalt arra is, hogy a park felújítása két éve húzódó projekt, amit ellenlábasai több ízben is szóvá tettek, de mint mondta „a világot is hét nap alatt teremtették, a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium felújítása is hat évet vett igénybe" és „a hivatal sürgetések és kacsák nélkül is végzi a dolgát".

A polgármester és a kivitelező szerint, ha elkészül a park, nem csak látványos, szép lesz, de megfelelő teret is fog biztosítani a különböző közösségi rendezvényeknek.

A park látványtervében szerepel egy központi részen elhelyezett, Bethlen Gábort ábrázoló dombormű is. Ez a június 8-ra tervezett hivatalos átadásig nem készül el, de megtudtuk, hogy a kivitelezésével mindenképpen egy helyi képzőművészt bíznak meg.

A park átalakítását jövő héten kezdik el, a kivitelező 5 éves garanciát vállalt az elvégzett munkára. 

Fekete leves helyett szőnyeg

A sajtótájékoztatón a polgármester elmondta, az aszfaltozást nemsokára megkezdik, a közbeszerzési eljárást elindították már bő másfél hónapja. Hamarosan fekete szőnyeg, azaz aszfalt kerül a Szabók és az Építők utcájára, de a park körüli sétányokra is.

Bunta megerősítette: a Márton Áron tér tervezett felújítása elmarad, nem gördítenek akadályt a térhasználat elé - a szervezők megkapják az engedélyt, ha az esedékes rendezvény forgatókönyvét időben benyújtják a hivatalba.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mekkmester
2012-05-11 09:01:33
A látványterven szép a fa, de vajon pár év múlva ezt is tákolni kell, mint az Emlékezés Parkját? A tüzifát kereső szinesbőrűekre gondolni sem merek....
avatar
csuri
2012-05-13 09:33:01
Hamarosan fekete szőnyeg, azaz aszfalt kerül a Sza
Na ez hogy is van?? " a park körüli sétányokra is." es a parkban levokkel mi lesz??? Azok vannak sz@rra menve!!!!
avatar
hofika
2012-05-13 09:52:11
A szakik figyeljenek oda mert a szökő kút miatt a fából készült dolog hamarabb tönkre megyen,főleg az illesztéseknél lesz a gond!!!
avatar
görcs
2012-05-13 17:39:12
Kacsák nélkül sz@rt sem ér az egész. Ha értitek mire gondolok :P

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."