Itthon » Közélet

Városnapok – Rúzsásra fényezték

Tíznapos lesz, rendezvények tömkelegét kínálja és a bőség zavarát, de Rúzsa Magdit is elhozza a negyedik Székelyudvarhelyi Városnapok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

A 2012-es Városnapok szervezői
Kultúra, zene és sport is lesz a Városnapokon
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. május 14., 20:58
10 hozzászólás. 

A város majdnem összes kulturális intézménye, több helyi civil szervezet és egyesület közreműködésével, támogatók segítségével negyedik alkalommal szervezi meg a polgármesteri hivatal a Székelyudvarhelyi Városnapokat.

A május 15-én kezdődő és 25-ig tartó Városunkért, együtt szlogennel megrendezett tíznapos rendezvénysorozat kínálatáról a főszervező hivatal nevében Bunta Levente polgármester, illetve a társszervező intézmények képviselői számoltak be.

A programban a tömegfutástól a filmvetítésig, a színházi előadástól a fotókiállításig, a csángó táncháztól a harcművészeti bemutatón át sakkversenyig, az alkotóháztól a hagyományos mesterségek bemutatójáig, konferenciáktól a koncertekig több, mint félszáz rendezvény szerepel.

Fuss, nézz, hallj

Az ünnepségsorozat része lesz a Székelyföldi Filharmónia által létrehívott 2. ClassJazzFest, az Infopress Sportegyesület által szervezett 4. IPSE Városnapi Tömegfutás, a Művelődési Ház által szervezett 46. Szejke népzene- és néptáncfesztivál valamint a 3. Tematikus építészeti konferencia, a Városi Maturandusz és a 15. Mentésügyi Konferencia is.

Újdonság a május 18-i Szépkorúak Fesztiválja és kiemelt eseménynek, székelyföldi premiernek számít a Haáz Rezső Múzeumban május 21-én megnyíló Leonardo da Vinci zseniális találmányai művelődéstörténeti kiállítás.

A Székelyföldi Népművészek Egyesülete a Városháza téren berendezi a Mesterségek utcáját, ahol több mint félszáz mesterembertől lehet ellesni a hagyományos népi mesterségek csínját-bínját a lópatkolástól a csipkeverésig. A gyermekek nemezelni, tűzzománcozni, batikolni is tanulhatnak a Művelődési Házban naponta várja őket az Alkotóház.

Lesz színházi előadás, Városnapi Filmklub és zenés, verses Ady emlékest, könyvbemutató és a Városi Parkban a sétát a fákra akasztott gyermekportrékból készült fotókiállítás teszi hangulatosabbá.

Koncertek a focipályán

A rendezvények zöme díjmentes, de lesznek fizetős programok is. Így például Sándor György Kossuth-díjas humorista előadására (május 23., 17 óra, Stúdió Mozi) 10 lej a beugró.

Ennek feléért, 5 lejért lehet élőben meghallgatni az idei sztármeghívottakat, Rúzsa Magdit (május 23, 21 óra Minifocipálya) és a Zanzibárt valamint az előzenekaraként fellépő nemEZ (május 24,. 21 óra, Minifocipálya) együttes koncertjét.

A polgármester szerint a minimális összegű belépődíjakkal az "ittas és a közönséget zavaró, rendbontó elemeket" szándékoznak kiszűrni.

Bunta szerint a 70-80 ezer lejes, csökkentett költségvetésből szervezett rendezvény nem lesz jobb vagy rosszabb, mint az eddigiek, de minden eddiginél nagyobb odafigyeléssel és szeretettel fényezték színesebbre.



10 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
görcs
2012-05-14 23:03:32
Miert kell hazudozni? Az ittas es rendbonto elemeknek nincs penzuk? Kepmutato demagogok. Miert nem lehet tisztan elmondani, hogy a ciganyokat es koldusokat akarjak kiszurni? Jaj, hogy az kampanyban nem hangzik jol. Hat istenem :p
avatar
szekelyNS
2012-05-15 07:37:55
kampány
képes volt buta előrehozni a Városnapokat és még a Szejkenapot is, mert kampány van... Komoly no.
avatar
udvbozsi
2012-05-15 07:55:49
Azt gondolod, hogy egy ilyen rendezvényt 1-2 hónap alatt szerveznek meg és az időpontokat csak úgy teszik-veszik a kampány szerint? Ennek a városnapnak az időpontja már akkor el volt döntve, amikor még úgy volt, hogy ősszel lesznek az önkormányzati választások is. Ha meg akkor lenne, mint a tavaly, akkor a Rúzsa Magdi koncert épp kampányzárónak is beillett volna és akkor mit mondanál? Úgyhogy "Ha hallgattál volna..."
avatar
zomby
2012-05-15 08:58:05
Mokuska, mi a francot kell ezen annyit szervezni? 3 honap alatt a felszigetet is leszervezik, nem hogy egy szanalmas varosnapot :)
avatar
udvbozsi
2012-05-15 10:51:53
Ezt a naivságot! De, ha te meg tudod szervezni 3 hónap alatt a Félszigetet meg a városnapokat is, jelentkezzél, szerintem nagyon örülnének neked. A Félszigetet legkésőbb egy hónappal a fesztivál vége után már kezdik szervezni. Csak nem gondolod, hogy azok a fellépők, akiknek egy évre előre tele van a naptárjuk, sutba dobják, mert márciusban felhívják, hogy májusban kéne Székelyudvarhelyen koncertezni?!
avatar
watson
2012-05-15 10:59:07
re:
A Zanzibárnak idénre összesen 16 koncertje van leszervezve, a nagy nyári fesztiválszezonban alig van valami. Nem nevezném ezt tele naptárnak...

avatar
udvbozsi
Ezt a naivságot! De, ha te meg tudod szervezni 3 hónap alatt a Félszigetet meg a városnapokat is, jelentkezzél, szerintem nagyon örülnének neked. A Félszigetet legkésőbb egy hónappal a fesztivál vége után már kezdik szervezni. Csak nem gondolod, hogy azok a fellépők, akiknek egy évre előre tele van a naptárjuk, sutba dobják, mert márciusban felhívják, hogy májusban kéne Székelyudvarhelyen koncertezni?!
avatar
zomby
2012-05-15 11:20:19
Drága aranyos udvbozsi, mindig akad egy két futottak még kategóriás együttes, akit bármikor le lehet hozni. Ha mondjuk a Watcha Clan-t vagy az M83-at hívjátok le, akkor hinnék is neked :) Itt a kurvabüdös az, hogy minden udvarhelyi esemény egy hónap alatt le van zavarva, hadd lássa a popor, hogy mennyire törödik velük a vezetőség.
avatar
Emdé
2012-05-15 11:27:28
Se Pákó se Győzike ??? ezt a csalódást , biztos tele volt a naptárjuk , sebaj még a nyár hosszú és még jöhetnek a Szent István napokra :P
avatar
szekelyNS
2012-05-16 07:53:43
kampány
Jól megmondtad emdé. udvbozsi ne légy egy primitív ügyvéd... ne védd a buta buntát :D a besugot. takarodjon pákóval és győzikével a fenébe. a szejke napot is előhozták. a muvhaz igazgatótól nagyon nem szép ez.
avatar
csuri
2012-05-16 21:58:24
szejke napok majusban....

a tavaj is igy szervezte, csendben sunyiban, aztan csodalkoztunk , hogy nem volt szejkenap....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."