Kultúra » Zene

Nívós lesz a második ClassJazzFest

Hat napig a klasszikus zenét a dzsesszel ötvöző muzsikáé lesz a főszerep - világhírű előadókat és ifjú pályakezdőket is hallgathatunk a ClassJazzFest második kiadásán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. május 10., 17:12
0 hozzászólás. 

A május 15-én kezdődő és 20-ig tartó, Romániában egyedülállónak számító fesztivált tavaly hívta létre a Székelyföldi Filharmónia azzal a céllal, hogy a zenekedvelőkkel a modern dzsessz –hangzásokkal „kevert" klasszikus zenei műfajt megismertesse és megszerettesse.

Más hangzás, más ritmusvilág- magyarázta a rendezvény főszervezője, Bodurian Aram.

 

Minél több fülbe másszon a muzsika

Minél több emberhez szeretnénk szólni, kibővíteni a célközönséget – jegyezte meg Bodurian. Hozzátette, bár az udvarhelyi közönségre panasz nem lehet, a fesztivállal olyan embereket is be szeretnének csalni a koncertterembe, akik eddig messzire kerülték a helyiséget.

Ezúttal egy napra kilépnek a Szent István teremből, így május 17-én este 9 órától rendhagyó helyszínen, a Kalapos Kávézóban hallgathatja meg a közönség a Plan B együttes előadását.

 

Kezdők és haladók - minőségi minden szinten

A fesztivál minőségi zenét, soha nem hallott műveket és speciális műveket tálal, a mindennapra jutó koncerteken kívül meglepetéseket is tartogat – árulta el a főszervező.

A Csibi Noémi 11. osztályos pallós diák által tervezett plakáton olyan nagy neveket olvashatunk, mint a koncertsorozatot nyitó, világhírű előadóművész, Csíky Boldizsár, vagy a nem kevésbé neves Remember Enescu kamaraegyüttes.

Meghívott vendége a fesztiválnak a Tonight Jazz Quartet, a Transylvanian Saxophon Quartet és a május 20-i záróesten a Székelyföldi illetve a Marosvásárhelyi Filharmónia közös hangversenyén fellépő Boros Edit szopránénekes.

A meghívott művészek között vannak már külföldön is befutott, de hazai berkekben ígéretes tehetségként elismert előadók is, hiszen a szervezők egyik célja, hogy az ifjú tehetségeket is felpártolják. Az sem mellékes információ, hogy a fellépők mindannyian udvarhelyi kötődésűek és tagjai a Székelyföldi Filharmóniának, vagy volt már közös fellépésük.

 

Árkoson is szólni fog

A Class JazzFest újdonsága, hogy idén nem csak Udvarhelyen, hanem a sepsiszentgyörgyi árkosi kastélyban is, két koncert erejéig felcsendül a klasszikust a dzsesszel elegyítő muzsika. Jövőben más városokkal is szeretnék bővíteni a sort, illetve a gitárfesztivál mintájára a kültéri hangosítás és az élő közvetítés megoldásán is gondolkodnak – tervezett Bodurian.

A Városnapok keretében megszervezett II. ClassJazzFest koncertjei - kivéve a Kalapos Kávézó - bérletesek, de jegyeket 10 (gyermek, nyugdíjas) és 15 lejért szabadon is lehet vásárolni a Művelődési Ház pénztárában vagy a helyszínen.

A fesztivál programját a plakáton illetve eseménynaptárunkban találják meg az érdeklődők.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."