Itthon » Művelődés

Mária-tisztelet Erdélyben - holnap nyílik a kiállítás

A Haáz Rezső múzeum egyházművészeti kiállítást szervez, melynek megnyitójára várja az érdeklődőket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

mariatisztelet_vagott
mariatisztelet_vagott
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. május 19., 10:19
1 hozzászólás. 


Május 20-án (csütörtökön) délután 5 órakok a székelyudvarhelyi ferences templomban nyílik a Mária-tisztelet Erdélyben című egyházművészeti kiállítás, majd a Képtárba invitálják a résztvevőket.

A tárlat első mozzanataként Ft. Szász János tart beszédet, majd Boldogasszony köszöntője címmel a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar hangversenyét hallgathatja a nagyérdemű. Az együttes vezetői a szovátai Notre Dame Iskolanővérek.

mariatisztelet

Az ünnepi megnyitót követően, a kiállítás helyszínén – a múzeum Képtárában – Hegedűs Enikő (művészettörténész, a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség művészeti referense) szakmai szempontból méltatja a tárlatot. A kiállítás célja időrendbe sorolva és tematikai csoportosítás szerint bemutatni az erdélyi Mária-tisztelet képi emlékeit, melyek templomokban vagy közgyűjteményekben maradtak fenn napjainkig.

A kiállítás alkalmával diákok számára - a Mária Rádióval közösen - meghirdetett rajzpályázatra továbbra is (május 27-ig) várják a munkákat.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csaki lajos zoltan
2010-05-22 22:31:09
AZOKNAK ISTENEIK EMBERI KEZ CSINALMANYA,FULEIK VANNAK DE NEM HALJAK MIT MONDANAK NEKIK,LABAIK VANAK DE NEM TUDNAK JARNI RAJTA,SZEMEIKEL NEM LATNAK,KEZEIKEL NEM TUDNAK MEGSEGITENI. DE NEM IGY VAN AZ ELO ISTENEL, O JAR , BESZEL ""HISZEN A NEPEKNEK ISTENEI CSAK BALVANYOK, AZ UR PEDIG AZ EGEKET ALKOTA'',KIHEZ HASONLITANATOK OT AKOR.VALTOZTASATOK MEG GONDOLATAITOKAT ES ELETETEKET HOGY EL JOJON HAMAR A FELUDULES APJA AZ URTOL!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."